MotoGP

Doblet de Ducati

Miller guanya el GP d’Espanya, Bagnaia acaba segon i és el nou líder del mundial després dels problemes de Quartararo

Aleix Espargaró fa una gran sisena posició i Marc Márquez finalitza novè

Les Ducati van fer un doblet inesperat en MotoGP amb la victòria de Jack Millor i el segon lloc de Francesco Bagnai en el GP d’Espanya que es va disputar en el circuit de Jerez. La cursa es va iniciar amb el domini de Fabio Quartarado, que es va escapar com va voler dels seus rivals, però a deu voltes del final la seva Yamaha va començar a tenir problemes i el francès va anar perdent posicions fins acabar tretzè. Aquest fluix resultat li va fer perdre el lideratge de la categoria i el nou líder és l’italià Francesco Bagnaia amb dos punts d’avantatge sobre el francès. Aquesta va ser la segona victòria en MotoGP de Jack Miller en la seva carrera i la primera amb Ducati.

Jack Miller es va situar al davant en la sortida, però en la quarta volta Fabio Quartararo es va posar primer i es va escapar arribant a tenir més d’un segon de marge sobre l’australià. Quan el francès va començar a tenir problemes, va anar perdent posició d’una manera espectacular i del primer lloc a deu voltes del final, va passar a la tretzena plaça quan va creuar la línia de meta.

La millor sortida dels catalans la va protagonitzar Aleix Espargaró que va situar la seva Aprilia en la quarta posició en la tercera volta i es va mantenir brillantment en els primers lloc, fins acabar en una meritòria sisena posició. Just al seu darrera va acabar la cursa Maverick Viñales que mai es va poder acostar a les primeres posicions, però no va tenir els problemes amb la seva Yamaha com el seu company d’equip.

Marc Márquez, que havia tornat a caure en el Warm Up, s’ho va agafar amb calma en les primeres voltes i després va anar millorant. Va superar al seu company en l’equip Honda, Pol Espargaró, abans de la meitat de cursa i va acabar en la novena posició, per davant del granollerí. En la primera volta va caure Àlex Márquez i en la segona Àlex Rins, tot i que el barceloní va tornar a pista en la darrera posició.

Exhibició fins al final

La cursa de Moto2 va ser una exhibició de Fabio Di Giannantonio que es va posar primer en la primera corba i es va mantenir al davant fins creuar la línia de meta. Va ser la seva primera victòria en la categoria. L’italià, de l’equip Federal Oil Gresini, va poder dedicar el triomf al seu excap d’equip i expilot Fausto Gresini, que va morir per la Covid-19 a principis d’any. Fabio Di Giannantonio un cop es va situar al davant es va anar distanciant dels seus rivals que van lluitar per les altres places de podi. Finalment el segon lloc va ser per l’italià Marco Bezzecchi, mentre que el tercer el va ocupar l’anglès Sam Lowes. El líder del mundial, l’australià Remy Gardner va acabar quart.

Xavi Vierge va finalitzar en una bona sisena posició, la mateixa en la que havia sortir. El pilot de Castellbisbal va lluitar amb el grup dels millors en les voltes inicials, però després va cedir terreny i va saber mantenir la sisena plaça davant els atacs del japonès Ai Ogura. Albert Arenas va caure a la meitat de la cursa i per primera vegada aquesta temporada no va poder acabar la cursa. El gironí no va fer una bona sortida i va estar rodant més enllà de la 20a posició. Albert Arenas ho va intentar, però en la dotzena volta va anat per terra, la tercera caiguda en aquest cap de setmana.

Podi en l’inici de MotoE

Jordi Torres va pujar a la tercera plaça del podi en l’estrena de la categoria MotoE en aquest GP d’Espanya. El rubinenc va iniciar la defensa del títol que va guanyar l’any passat amb una bona cursa i va acabar a sis dècimes (0.614) del guanyador, l’italià Alessandro Zaccone. El brasiler Eric Granado, que havia fet la pole, va caure quan anava primer, dominant la cursa i va acabar tretzè.

ELS PROTAGONISTES

És indescriptible el que estic sentint. No esperava que Quartararo anés perdent posicions ni que li donés caça. Les últimes set o vuit voltes se m’han fet eternes
Jack Miller
Estic satisfet, crec que he gestionat la cursa millor que bé. M’ha costat avançar Quartararo i he perdut temps
Aleix Espargaró

Alcoba remunta i acaba tercer en Moto3

Jeremy Alcoba va ser tercer en Moto3 després d’una gran remuntada. El tortosí va sortir segon, però va haver de complir una sanció de doble long lap per haver anat lent en la Q1 de dissabte. Ho va fer en les cinc primeres voltes i va baixar al divuitè lloc, va arribar al grup capdavanter i en l’últim revolt el turc Denis Öncü, que lluitava pel triomf, va caure i va arrossegar dos rivals més. Jeremy Alcoba ho va aprofitar, i va pujar al podi per segona vegada en la seva carrera. Xavier Artigas va ser novè i va sumar els primers punts en el mundial. La victòria va ser per a la revelació de l’any, el jove de 16 anys Pedro Acosta. El murcià va sumar la tercera victòria seguida i va consolidar el seu lideratge en la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)