Fórmula 1

Debuta la cursa a l’esprint

Fórmula 1. El GP de la Gran Bretanya mostra la novetat d’aquest any, una prova curta de només 17 voltes que es farà dissabte i en què es decidiran les posicions de sortida de diumenge

El GP de la Gran Bretanya que es disputa a partir d’avui al circuit de Silverstone, incorporarà la novetat d’aquesta temporada, la cursa a l’esprint, que es disputarà dissabte i que servirà per decidir la posició preferent i la graella de sortida de la cursa de diumenge. Per això hi haurà un canvi radical en el format i els horaris del cap de setmana. Avui hi haurà una sessió d’entrenaments lliures (15.30 h) i la qualificació amb el format tradicional de Q1, Q2 i Q3 a partir de les set de la tarda. Aquesta quali només servirà per decidir les posicions de sortida de la cursa a l’esprint de dissabte (17.30 h). Després d’una segona sessió d’entrenaments al migdia (13 h) es farà aquesta prova de 17 voltes en què no hi haurà guanyador ni podi. No comptarà com a victòria i sí com a posició preferent i per decidir la graella de sortida. També repartirà punts entre els tres primers, 3, 2 i 1 respectivament. La cursa del GP de la Gran Bretanya serà diumenge (16 h) en el format tradicional i a 52 voltes. Aquesta innovació de la cursa a l’esprint es repetirà dues vegades més durant la temporada. Es farà a Monza (Itàlia) i molt probablement a Interlagos, São Paulo (Brasil).

Hamilton, a casa

L’anglès Lewis Hamilton (Mercedes) corre a casa, al circuit de Silverstone, i intentarà retallar el desavantatge respecte a Max Verstappen (Red Bull) en el mundial. El neerlandès va dominar el GP d’Àustria de fa quinze dies, en què va sumar la cinquena victòria de l’any, i passi el que passi continuarà líder de la general, ja que suma 32 punts més que l’anglès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)