Més motor

La regularitat té premi

Motor. Àlex Palou continua liderant l’IndyCar a falta de cinc curses. En les onze anteriors ha aconseguit dues victòries, un segon lloc i tres tercers

El campionat de l’IndyCar ja ha superat els dos terços de les proves, onze curses, i Àlex Palou ocupa la primera posició de la classificació general. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor va guanyar la primera cursa i és va posar líder en el mes d’abril i la seva regularitat en les següents proves ha fet que des de llavors sempre hagi estat entre els tres primers llocs de la general. Només queden cinc curses per finalitzar la competició el proper 26 de setembre en el circuit urbà de Long Beach i Àlex Palou lluitarà pel títol en el seu segon anys en el campionat de monoplaces dels Estats Units.

En aquesta temporada el català s’ha mostrat molt sòlid en el seu pilotatge i ha estat recolzat per un equip potent amb forces títols i que va ser el campió la temporada passada. Aquesta combinació l’han mantingut en les primeres posicions de les curses, amb dues victòries, i al capdamunt de la taula. Actualment el pilot català suma 410 punts i en te 42 d’avantatge sobre Scott Dixon, el seu company en l’equip Chip Ganassi Racing, i 48 respecte el mexicà Pato O’Ward que era segon fins el reinici del campionat aquest cap de setmana passata Nashville i que es va veure superat per neozelandès.

De les onze proves que ja s’han disputat Àlex Palou n’ha guanyat dues, el 18 d’abril a Alabama i el 20 de juny al Road America a Wisconsin, les dues en circuits tradicionals. El pilot català també ha estat en les places de podi en sis curses, destacant la magnifica segona posició en les mítiques 500 milles d’Indianapolis en circuit oval. També s’ha situat en el top-5 en set curses i entre els deus millors en nou ocasions. Només un dels seus rivals, Scott Dixon, té uns resultats pel que fa a regularitat semblants als seus. El neozelandès ha guanyat una cursa, ha estat en el podi en tres ocasions, entre els cinc millors set vegades i en el top-10 deu cops. En una cosa Scott Dixon supera clarament al pilot català i és en les voltes que han liderat les curses. Àlex Palou ho ha fet en un total de 108 voltes i ha aconseguit dues victòries, un segon lloc i tres tercers, mentre que el neozelandès ha anat primer 396 voltes i això l’hi han permès sumar una victòria, un segon lloc i un tercer.

Pel final de l’IndyCar queden cinc proves i la propera ja demà al Motor Speedway d’Indianapolis, una cursa en circuit i que passa per alguns trams de l’oval.