Dakar

Nasser Al-Attiya i Daniel Sanders, els més ràpids en el pròleg del Dakar

Nani Roma, setè, ha estat el millor català cedint menys de dos minuts en un mal debut de l’Audi de Peterhansel abans de la primera etapa marató

Nasser Al-Attiyah (Toyota), considerat el màxim favorit en cotxes per al Dakar del 2022, ha marcat territori en el pròleg d’avui (19 km) a l’Aràbia Saudita. El pilot de Qatar ha estat el més ràpid en els 19 km amb 10:56, 12 segons menys que Carlos Sainz i Lucas Cruz, amb el nou Audi hibrid. El sud-africà Brian Baragwanath (Century), que ja va ser una de les revelacions el 2021, ha estat tercer a 36 segons. El millor català, Nani Roma (BRX), ha complert acabant setè, cedint menys de dos minuts (11:45). Laia Sanz, en el seu debut amb cotxes, ha estat 41a, just davant de Carles Checa.

En la categoria de motos el millor rookie del 2021, l’austríac Daniel Sanders (55:30), amb una marca d’origen català, Gas Gas, ha superat amb autoritat un dels màxims favorits, Pablo Quintanilla (56:30), vencedor l’any passat i líder de KTM en aquesta edició.

El petit tram cronometrat tenia gran rellevància ja que a banda de comptar per a la classificació final els 15 primers escolliran, per ordre invers, la seva posició en la sortida de la primera especial, fet que els permetrà obrir pista i evitar el trànsit. El pròleg ha servit als pilots per adaptar-se als vehicles ja que tenen 815 km d’enllaç fins la campament de Ha’il.

El pròleg d’avui s’ha disputat en un terreny en què més de la meitat del recorregut era zona de sorra, desert pur. El principal perjudicat ha estat Stéphane Peterhansel (Audi), 14 vegades vencedor del Dakar, que ha acabat cedint 1:12.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)