Fórmula 1

Sempre que acaba, guanya

Fórmula 1. Verstappen s’ha imposat en totes les curses que ha finalitzat aquest any. Porta tres victòries i dos abandonaments en cinc grans premis

Max Verstappen ha guanyat totes les curses que ha finalitzat en aquest inici de temporada, i en els primers cinc grans premis que s’han disputat ha sumat tres victòries i dos abandonaments, i també un triomf en l’única cursa a l’esprint que s’ha fet. El neerlandès, tot i guanyar en el recent GP de Miami, va afirmar després de la prova: “Tenim problemes per resoldre”, referint-se al seu Red Bull, ja que no és del tot fiable. El campió mundial va anar de menys a més durant el cap de setmana, començant per un divendres “terrible”, com el va qualificar ell mateix, en què només va poder fer algunes voltes en els entrenaments lliures per problemes en el monoplaça. En la cursa va ser el seu company Sergio Pérez el que va tenir problemes amb uns sensors que li van fer perdre potència en el motor quan lluitava per pujar al tercer lloc del podi. El pilot de Red Bull va dir que a ell tot li va anar bé en la cursa, però que podia haver estat al revés, i va afirmar: “Hem d’assegurar-nos que el cotxe és fiable. Hem de tenir un cap de setmana sense problemes.”

El neerlandès no va poder estrenar el seu títol mundial ni el número 1 amb un bon resultat, i en el GP de Bahrain, el primer de l’any, va abandonar a tres voltes del final per problemes en la bateria. El segon abandonament va arribar en la tercera prova, el GP d’Austràlia, on el motor el va deixar tirat en la volta 38 de les 58 que s’havien de disputar. Les tres victòries van arribar en els grans premis de l’Aràbia Saudita, de l’Emília-Romanya i en aquest, a Miami. En el GP de l’Emília-Romanya, que va tenir lloc al circuit d’Imola, es va disputar la primera cursa a l’esprint de la temporada, el dissabte, i Verstappen també la va acabar i la va guanyar.

Les tres victòries en els grans premis (25+25+25), el seu triomf en la cursa a l’esprint (8) i les dues voltes ràpides en cursa que donen un punt extra (1+1), i els dos abandonaments (0+0) han situat el campió mundial en la segona posició de la general de pilots, amb 85 punts. Tot i que amb la seva victòria a Miami ha retallat la diferència, el neerlandès encara és a 19 punts de Charles Leclerc, que en suma 104. El monegasc de Ferrari ha acabat totes les curses, amb dues victòries (25+25), dues segones posicions (18+18) i un sisè lloc (8) com a pitjor resultat. També ha fet tres voltes ràpides (1+1+1) i en la cursa a l’esprint va ser segon (7).

El proper gran premi, el sisè de la temporada, serà el GP d’Espanya, que es disputarà al circuit Barcelona-Catalunya del 20 al 22 d’aquest mes.