Fórmula 1

Verstappen vol mantenir el seu domini a la represa

Fórmula 1. Després de quatre setmanes d’aturada el GP de Bèlgica inicia la segona part del campionat amb els líders mirant de continuar el bon camí i els aspirants volent canviar-ho tot

El mundial de fórmula 1 torna a la competició quatre setmanes després de l’aturada estiuenca amb el GP de Bèlgica i Max Verstappen i el seu Red Bull volen mantenir el domini que van mostrar en les darreres curses i certificar que no ha canviat res i no canviarà res en els darrers nou grans premis que falten per acabar la temporada. El neerlandès ha trobat un bon i fidel escuder en Sergio Pérez, que amb la seva bona feina s’ha trobat lluitant per la segona posició del mundial.

Ferrari, amb Charles Leclerc i Carlos Sainz, ha de trobar la regularitat i la fiabilitat en els seus monoplaces per continuar en el segon lloc en la classificació de pilots i de constructors. Intentaran mantenir a ratlla la revifada de Mercedes, amb les bones actuacions de George Russell i també de Lewis Hamilton en les darreres curses.

El campió mundial, Max Verstappen, sembla que va directe a revalidar el seu títol i les vuit victòries en les primeres tretze curses l’avalen. En el GP de Bèlgica, que es disputarà en l’històric circuit de Spa-Francorchamps aquest cap de setmana, el neerlandès lluitarà per la tercera victòria consecutiva. Va guanyar les dues darreres curses abans de l’aturada, els GP de França i d’Hongria, i això el va situar amb 258 punts en la classificació general de pilots, 80 punts més que Charles Leclerc, que va cedir molts punts en aquestes dues darreres proves perquè en la primera va abandonar i en la segona només va ser sisè. El monegasc, a banda d’allunyar-se de la lluitat pel títol, va veure amenaçada la seva segona posició perquè Sergio Pérez se li va acostar fins a només cinc punts.

El quart lloc de la classificació també està molt ajustat, amb George Russell amb dos punts d’avantatge respecte de Carlos Sainz. El va superar després dels resultats de la darrera cursa. Lewis Hamilton s’apropa des del darrere gràcies a les seves cinc places de podi consecutives en les últimes cinc curses, amb tres tercers llocs i dos segons, i és a deu punts del madrileny i a dotze del seu company d’equip.

Els constructors

La lluita pel títol mundial de constructors és un reflex del de pilots, amb l’equip Red Bull clarament destacat amb gairebé cent punts de marge, 97, respecte de Ferrari, mentre que Mercedes s’ha apropat a només 30 punts de la marca italiana. Per la quarta plaça es manté l’interessant duel entre Alpine i McLaren, amb l’equip francès amb només quatre punts més que el britànic.

Les curses que falten
GP de Bèlgica 28 d’agost
GP dels Països Baixos 4 de setembre
GP d’Itàlia 11 de setembre
GP de Singapur 2 d’octubre
GP del Japó 9 d’octubre
GP dels Estats Units 23 d’octubre
GP de Mèxic 30 d’octubre
GP de Brasil 13 de novembre
GP d’Abu Dhabi 20 de novembre
Classificació de pilots
1r. Max Verstappen (Red Bull) 258
2n. Charles Leclerc (Ferrari) 178
3r. Sergio Pérez (Red Bull) 173
4t. George Russell (Mercedes) 158
5è. Carlos Sainz (Ferrari) 156
6è. Lewis Hamilton (Mercedes) 146
7è. Lando Norris (McLaren) 76
8è. Esteban Ocon (Alpine) 58
9è. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) 46
10è. Fernando Alonso (Alpine) 41
11è. Kevin Magnussen (Haas) 22
12è. Daniel Ricciardo (McLaren) 19
13è. Pierre Gasly (Alpha Tauri) 16
14è. Sebastian Vettel (A. Martín) 16
15è. Mick Schumacher (Haas) 12
16è. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) 11
17è. Zhou Guanyu (Alfa Romeo) 5
18è. Lance Stroll (Aston Martin) 4
19è. Alexander Albon (Williams) 3
20è. Nicholas Latifi (Williams) 0
21è. Nico Hulkenberg (A. Martin) 0
Classificació de constructors
1r. Red Bull 431
2n. Ferrari 334
3r. Mercedes 304
4t. Alpine 99
5è. McLaren 95
6è. Alfa Romeo 51
7è. Haas 34
8è. Alpha Tauri 27
9è. Aston Martin 20
10è. Williams 3

ELS RIVALS

Ferrari vol trobar la regularitat i Mercedes, continuar amb la revifada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)