Fórmula 1

Verstappen guanya el GP del Japó i revalida el títol mundial

La sanció de cinc segons a Leclerc, que ha acabat segon i ha baixat al tercer lloc, ha donat el campionat al neerlandès sota la pluja

Max Verstappen (Red Bull) ha revalidat el títol mundial al guanyar el GP del Japó sota la pluja i en una cursa en què s’ha completat poc més de la meitat de les voltes, després d’estar aturada més de dues hores per una bandera vermella per les males condicions de la pista. Quan ha finalitzat el gran premi, amb Charles Leclerc segon, i Sergio Pérez tercer, el neerlandès no era campió, però el monegasc de Ferrari s’ha saltat la darrera xicane,i ha estat sancionat amb 5 segons i ha baixat a la tercera posició. Max Verstappen, tot i que no ha fet la volta ràpida, ha superat per més de vuit punts Leclerc i més de sis Pérez i ha guanyat el títol.

La cursa s’ha iniciat sota una intensa pluja i la pista molt mullada, i en la primera volta Carlos Sainz ha perdut el control del seu Ferrari i ha anat contra la tanca. El monoplaça ha rebotat i ha quedat amb el morro dins la pista i els rivals han anat passant a pocs centímetres. Al mateix temps Alexander Albon (Willimas) ha tingut problemes mecànics i ha abandonat. Ha sortit el cotxe de seguretat i la cursa s’ha aturat amb bandera vermella quan s’havien fet tres voltes. La cursa s’ha aturat i al cap de més de mitja hora s’ha dit que en deu minuts es tornava a donar la sortida darrere el safety car, però una minuts després s’ha tornat a ajornar. El gran premi s’ha aturat i ha començat a passar el temps, tant el màxim per poder donar-se la sortida en el límit del reglament, com el de la visibilitat perquè al Japó es fa de nit molt aviat i no hi ha visibilitat per competir.

El cotxe de seguretat ha anat sortint a la pista per comprovar com estava el circuit i finalment més de dues hores després de l’hora oficial s’ha decidit que es podia sortir darrere el safety car.

En l’accident de Carlos Sainz, una tanca ha anat a parar a la pista i ha caigut sobre l’Alpha Tauri de Pierre Gasly. El pilot francès ha entrat a box per retirar-la i quan ha tornat a pista molt endarrerit respecte la resta de monoplaces s’ha trobat una grua a la pista retirant el cotxe del monoplaça quan intentava atrapar el grup, pràcticament en el mateix moment que s’ha mostrat la bandera vermella. Això ha creat molta polèmica, recordant l’accident mortal de Jules Bianchi, també al Japó l’any 2014 en el mateix circuit quan va perdre el control sobre una pista mullada i va xocar contra una grua que estava retirant un altre monoplaça, tot i que aquesta estava fora de la pista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)