MotoGP

Márquez posa el crit al cel, de tant anar per terra

Motor. El vuit cops campió mundial diu que l’Honda traeix el pilot i el fa caure a la mínima errada. A Mugello, Mir i Rins es van lesionar per caigudes

La caiguda de Marc Márquez en la cinquena volta del GP d’Itàlia, després que també hagués anat per terra en els entrenaments de divendres, i les lesions en aquest mateix cap de setmana del seu company d’equip Joan Mir i el també pilot d’Honda Àlex Rins per caigudes, va fer que el cerverí es desfogués contra la moto japonesa.

“Ho estava fent millor de l’esperat, però a la mínima errada la moto et traeix i caus”, va manifestar el vuit vegades campió mundial, que també va explicar: “Amb aquesta moto hem d’arriscar més que els altres per ser al capdavant, i això és el que ens penalitza tant als pilots d’Honda.” Marc Márquez va recordar les lesions dels seus companys de marca: “Divendres una caiguda va fer que Joan Mir decidís abandonar el gran premi després de descobrir una fractura al dit petit de la mà dreta, i dissabte va ser Àlex Rins qui se’n va anar a terra i es va destrossar la cama dreta.” Ell també va caure en els entrenaments de divendres i en la cursa de diumenge, sense conseqüències físiques. L’únic pilot d’Honda que va acabar la cursa diumenge va ser Takaaki Nakagami en el tretzè lloc.

“Això no pot ser, els pilots d’Honda som els que mes caiem, sobretot en la cursa. Som pilots guanyadors i volem ser al capdavant, però el que passa és que per ser-hi hem d’arriscar més que els altres”, va afirmar. Malgrat això, Marc Márquez va reafirmar el seu compromís, però va dir que potser hauran de canviar els objectius: “Continuo tenint contracte tot aquest any i el que ve, i el meu compromís és màxim i continuaré amb la mateixa mentalitat. El que sí que és cert és que si veig que no es pot i continuem en la mateixa línia tocarà fer un pas enrere i en comptes de fixar-se en els cinc primers, fixar-se en els deu primers.”

En aquesta temporada s’han disputat sis grans premis i Marc Márquez se n’ha perdut tres per lesió. En els tres que ha disputat (el GP de Portugal, el GP de França i el GP d’Itàlia) ha caigut en les curses llargues de diumenge. En aquests moments el cerverí ocupa la 18a posició del mundial, amb 15 punts. Tots els punts els ha aconseguit en les curses a l’esprint que es disputen dissabte, i el seu millor resultat ha estat un tercer lloc a Portimão.

EL PROTAGONISTA

Ho estava fent millor de l’esperat, però a la mínima errada la moto et traeix i caus
Amb aquesta moto hem d’arriscar més que els altres per ser al capdavant
Si veig que no es pot i seguim en la mateixa línia, tocarà fer un pas enrere
Marc Márquez
Marc Márquez
Repsol Honda Team
-18è amb 15 punts
- Cau en la cursa de diumenge de tres grans premis (Portugal, França i Itàlia)
-No disputa tres grans premis per lesió (Argentina, Estats Units i Espanya)
Joan Mir
Repsol Honda Team
-24è amb 5 punts
-Cau en tres curses a l’esprint (Portugal, Argentina i Espanya) i no en disputa una per lesió (Itàlia)
-Cau en tres curses de diumenge (Estats Units, Espanya i França) i se’n perd dues per lesió (Argentina i Itàlia)
Àlex Rins
LCR Honda
-11è amb 47 punts
-Cau en una cursa a l’esprint (Itàlia)
-Cau en dues curses de diumenge (Espanya i França) i se’n perd una per lesió (Itàlia)
Takaaki Nakagami
LCR Honda
-16è amb 24 punts
-Cau en una cursa a l’esprint (Espanya)
-Cau en una cursa de diumenge (Estats Units)
Stefan Bradl
HRC Team
-27è amb 2 punts
-Disputa dos grans premis com a pilot substitut
-Cau en una cursa de diumenge (Estats Units)
Iker Lecuona
Repsol Honda Team
-28è amb 0 punts
-Disputa un gran premi com a pilot substitut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)