Fórmula 1

Verstappen venç a Mèxic i estableix un nou rècord amb 16 triomfs en un any

Max Verstappen (Red Bull) ha signat una altra exhibició i ha guanyat per cinquena vegada –tercera consecutiva–el Gran Premi de la Ciutat de Mèxic a l’autòdrom Hermanos Rodríguez la seva victòria número 51 –iguala al francès Alain Prost–i la setzena de l’any, establint un nou rècord de triomfs en un mateix curs que millora el que ell mateix tenia l’any passat. Lewis Hamilton (Mercedes) ha estat segon i li ha pispat la volta ràpida al campió en el darrer sospir i li retalla punts a Sergio Checo Pérez en la lluita pel subcampionat. Es queda a 20 quan falten tres curses. El mexicà ha hagut de plegar en la primera volta quan Charles Leclcerc (Ferrari), que ha completat el podi per davant del seu company d’equip Carlos Sainz, l’ha envestit i li ha tocat la roda. Cinquè ha estat Lando Norris (McLaren). El tricampió ha hagut de reiniciar les operacions perquè la cursa s’ha aturat en la volta 35a per un accident de Kevin Magnussen (Haas), però ha reiterat el seu domini abassegador deixant Hamilton a 15 segons.

Verstappen (Red Bull) sortia tercer rere els Ferrari de Leclerc i Sainz, però en el primer revolt ja era líder. Leclerc ha tocat la roda de Checo Pérez, el mexicà de Red Bull que corria a casa i que en pocs segons ha perdut totes les opcions davant del desencís generalitzat de la graderia. De fet, ha hagut de plegar. El cotxe de Leclerc també ha quedat tocat en l’aleró davanter però s’ha refet. En tan sols dos-cents metres, el tricampió del món ja ho tenia tot de cara. En la sisena volta de les 71 previstes ja duia gairebé dos segons de marge, el seu monòleg habitual. Sainz (Ferrari) era tercer enganxat a Leclerc. Verstappen ha entrat a boxes en la vintena volta, molt aviat, per substituir els pneumàtics mitjos per uns de durs. Ha caigut fins al setè lloc, però ha anat progressant a un ritme vertiginós. En la vint-i-sisena volta ja era tercer i cap dels seus rivals –Leclerc primer i Sainz segon–encara no havien fet cap aturada. Quan el monegasc s’ha aturat per fi–volta 32–, el neerlandès ha recuperat el seu lloc de privilegi, amb la incògnita de saber si faria dues aturades, una estratègia diferent a la resta de rivals perquè el seu ritme és d’una altra galàxia i tenia dos jocs de pneumàtics durs. La incertesa s’ha esvaït de seguida. Verstappen ha entrat en la volta 34 i, tot seguit –35a volta–, cop de teatre. La cursa s’ha aturat amb bandera vermella per l’accident de Magnussen (Haas), que ha picat contra les proteccions i s’ha reiniciat una bona estona més tard amb Verstappen primer, Leclerc, segon, i Hamilton, tercer en la graella. El neerlandès ha sortit molt bé, ha evitat problemes i sant tornem-hi. Hamilton ha avançat Leclerc i Verstappen ja no ha tingut rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)