MotoGP

Pedro Acosta guanya brillantment el títol mundial de Moto2

El murcià és segon en el GP de Malàisia per darrera Aldeguer que domina tota la cursa

Pedro Acosta (Kalex) ha aconseguit el títol mundial de Moto2 a dos grans premis per finalitzar el campionat. El murcià ha dominat tota la temporada i només faltava saber quan seria el campió. Pedro Acosta ha ocupat la segona posició en el GP de Malàisia i s’ha assegurat el títol. El seu únic rival, Tony Arbolino (Kalex), ha acabat en el desè lloc, ja que en la segona volta s’ha tocat amb un rival i ha baixat fins a la 24a plaça. Ha remuntat, però ha acabat la jornada a 77 punts del murcià quan en falten 50 per disputar. És el segon títol mundial de Pedro Acosta ja que va guanyar el de Moto3 l’any 2021.

Fermín Aldeguer (Boscoscuro) ha dominat tota la cursa i ha aconseguit la tercera victòria de l’any i tercera consecutiva de manera clara ja que ha superar per més de set segons a Pedro Acosta. Albert Arenas, el seu company d’equip, ha finalitzat en la novena posició, mentre que Jeremy Alcoba ha acabat el dotzè.

En Moto3 Collin Viejer (Husqvarna), un debutant, ha aconseguit la seva primera victòria de la seva carrera. El neerlandès ha superat en la darrera volta al seu company d’equip Ayumu Sasaki que està lluitant pel títol mundial i l’hi ha restat punts. El japonès ha acabat segon per davant del valencià Jaume Masià (Honda), el líder del general, i s’ha situat a 13 punts, però podia haver estat més aprop. Xavier Artigas (CFMoto) ha fet una gran cursa i ha acabat en la setena plaça, un lloc entre els deu primers que feia moltes curses que no aconseguia.