MotoGP

Retorn al podi

MotoGP. Àlex Márquez es retroba amb ell mateix i és segon en el GP de Malàisia després de guanyar dissabte l’esprint. El triomf és per a Bastianini

Àlex Márquez es va retrobar amb ell mateix en el GP de Malàisia i va completar un gran cap de setmana amb una gran segona posició en la cursa llarga de diumenge i un immens primer lloc en la cursa a l’esprint de dissabte. El cerverí va tornar a pujar al podi, ja que havia estat tercer a l’Argentina i havia guanyat l’esprint de la Gran Bretanya, però algunes caigudes, problemes físics i lesions han impedit que fos més regular. En el circuit de Sepang, Àlex Márquez va quedar darrere d’Enea Bastianini, que també va tornar als primers llocs després de superar la lesió que el va tenir temps apartat de les pistes i per fi va trobar un bon ritme. L’italià es va situar primer en el primer revolt i va dominar la cursa en el circuit de Sepang. El català va ser l’únic que el va poder seguir en les primeres voltes.

La tercera plaça del podi la va ocupar el líder del mundial, Francesco Bagnaia, que va treure 3 punts més a Jorge Martín, quart, en la seva lluita pel títol de MotoGP. L’italià i el madrileny van mantenir una interessant lluita en la tercera i quarta voltes, amb tres o quatre avançaments entre ells, però després Jorge Martín va anar perdent temps i no va inquietar Francesco Bagnaia.

Maverick Viñales va ocupar l’onzena posició, mentre que Marc Márquez, que sortia vintè, va acabar tretzè, i Pol Espargaró va ser el quinzè i l’últim a puntuar. Aleix Espargaró va completar un gran premi nefast i va caure en l’onzena volta, quan anava tretzè. Va ser la cinquena caiguda del granollerí aquest cap de setmana.

La primera de Veijer

En Moto3, Collin Veijer, un debutant, va aconseguir la primera victòria de la seva carrera. El neerlandès va superar en la darrera volta el seu company d’equip Ayumu Sasaki, que està lluitant pel títol mundial, i li va restar cinc punts. El japonès va ser segon, davant del valencià Jaume Masià, el líder de la general, i es va situar a 13 punts, però podia ser més a prop. Xavier Artigas va fer una gran cursa i va acabar en la setena plaça, un lloc entre els deu primers que feia moltes curses que no aconseguia.

Pedro Acosta certifica el seu títol mundial de Moto2

Pedro Acosta va aconseguir el títol mundial de Moto2 a dos grans premis per acabar el campionat. El murcià ha dominat tota la temporada i només faltava saber quan seria el campió. Acosta va ser segon a Malàisia i es va assegurar el títol. El seu únic rival, Tony Arbolino, va ser desè, ja que en la segona volta es va tocar amb un rival i va baixar a la 24a plaça. Va remuntar fins al desè i és a 77 punts del murcià quan en falten 50 per disputar-se. És el segon títol mundial d’Acosta, que va guanyar el de Moto3 l’any 2021.

Fermín Aldeguer va dominar tota la cursa i va sumar la tercera victòria de l’any i segona consecutiva. Va superar Acosta per més de set segons. Albert Arenas, company d’equip del nou campió, va ser novè, mentre que Jeremy Alcoba va acabar dotzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)