MotoGP

Els comptes de Bagnaia

MotoGP. El campió mundial pot revalidar el títol en la cursa a l’esprint de dissabte a Xest, en l’últim gran premi del curs, si treu quatre punts a Martín

El títol mundial de MotoGP es decidirà aquest cap de setmana en el GP de la Comunitat Valenciana al circuit de Xest, però tal com està la classificació general el campió es podria saber després de la cursa a l’esprint de dissabte. A falta de l’últim gran premi del curs només hi ha dos aspirants al títol, Francesco Bagnaia i Jorge Martín. La resta ja no tenen possibilitats i el tercer lloc ja està decidit a favor de Marco Bezzecchi.

Només queden 37 punts en joc, 12 per la victòria a l’esprint i 25 per al triomf en la cursa de gran premi. Francesco Bagnaia té 21 punts d’avantatge i si en la cursa a l’esprint de dissabte en suma quatre més que Jorge Martín i arriba als 25 de marge, aconseguirà el títol mundial. Encara que el madrileny guanyés diumenge i l’italià no puntués i empatessin a punts, el títol seria per a Francesco Bagnaia per major nombre de victòries de gran premi. L’italià n’ha obtingut sis aquesta temporada, mentre que el madrileny en suma quatre actualment.

Jorge Martín no te possibilitats de ser campió dissabte, però sí de retallar punts, ja que és un gran expert en les curses a l’esprint a la meitat de voltes, i n’ha guanyat vuit per quatre de l’italià. D’aquesta manera s’hi podria acostar en la classificació i buscar la seva oportunitat en la cursa de gran premi de diumenge.

Les seves impressions

Després de la cursa de gran premi de diumenge al circuit de Losail de Qatar, Francesco Bagnaia va manifestar, sobre la possibilitat de guanyar el títol en la cursa a l’esprint de dissabte al circuit de Xest, que seria una cosa estranya, i amb un somriure a la cara va afirmar: “Si soc campió dissabte, no correré diumenge... És broma.” Molt més seriós, va comentar: “Segurament, tal com van les coses, en Jorge [Martín] anirà molt ràpid i nosaltres haurem de millorar en la cursa de dissabte.” Finalment va manifestar: “Aquesta temporada sempre hem fet una gran feina i l’hem d’acabar.” Jorge Martín va explicar sobre les seves possibilitats: “Hi creuré fins al final. València és una pista que m’encanta, he fet les últimes dues poles, dos podis, i tot pot passar.” El madrileny va manifestar: “Potser hem d’utilitzar alguna estratègia per aturar el grup, per ficar gent al mig, i fins que no tingui opció matemàtica ho intentaré.”

La classificació del mundial
1r. Francesco Bagnaia 437
2n. Jorge Martín 416 (-21)
3r. Marco Bezzecchi 326 (-111)
4t. Brad Binder 268 (-169)
5è. Johann Zarco 204 (-233)
6è. Aleix Espargaró 198 (-239)
Dos aspirants
-Bagnaia pot ser campió dissabte en la cursa a l’esprint o si no diumenge.
-Martín només pot guanyar el títol diumenge en la cursa de gran premi.
Les combinacions de l’esprint
- Bagnaia ha de treure 4 punts a Martín i arribar als 25 d’avantatge
Bagnaia 1r (12 pts.) i Martín 3r (7 pts.)
Bagnaia 2n (9 pts.) i Martín 5è (5 pts.)
Bagnaia 3r (7 pts.) i Martín 7è (3 pts.)
Bagnaia 4t (6 pts.) i Martín 8è (2 pts.)
Bagnaia 5è (5 pts) i Martín 9è (1 pt.)
Bagnaia 6è (4 pts) i Martín 10è (0 pt.)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)