Dakar

Loeb ataca i suma la quarta victòria, i Sainz i Cruz aguanten l’escomesa

El francès retalla quatre minuts i se situa a vint del madrileny i el català en la general a falta de tres etapes

Sébastien Loeb (Prodrive), i Carlos Sainz i el copilot Lucas Cruz (Audi) han protagonitzat un bonic duel en la novena etapa del Dakar, amb un doble premi: la victòria parcial i la lluita per la general. El francès s’ha emportat el triomf en els 417 km entre Hail i Al-Ula, el quart d’aquesta edició i el 27è del total, mentre que el madrileny i el seu copilot català han aguantat la seva escomesa, han acabat segons, i malgrat cedir quatre minuts continuen amb més de vint minuts d’avantatge en la general.

Des de l’inici Sébastien Loeb ha anat a l’atac i a partir de la meitat de l’etapa ha començat a marcar els millors temps en cada punt de control. Carlos Sainz i Lucas Cruz han respost molt bé i sempre han estat entre els dos i els quatre minuts. L’equip Audi ha muntat una estratègia per donar suport al líder de la general i Stéphane Peterhansel i Mattias Ekström s’ha situat just al darrera del madrileny i el català per donar el suport immediat si tenien algun problema.

Sébastien Loeb s’ha imposat amb 4h17:33 després d’incrementar el ritme encara més en els darrers seixanta quilòmetres, i superat en la línia de meta a Carlos Sainz i Lucas Cruz per 4:11. El madrileny i el català mantenen el lideratge amb 20:11 de marge sobre el francès.

En un segon pla durant tota la prova s’ha mantingut el brasiler Lucas Moraes i el copilot igualadí Armand Monleón (Toyota), els tercers de la general, que han perdut temps en els últims quilòmetres i han finalitzat vuitè a 11:03. Mantenen el seu lloc en el podi de la general, ara a 1h12:02.

Quirós és desqualificat a clàssics

El pilot tortosí Marcel Quirós va ser desqualificat del Dakar per l’organització després de l’etapa 7 pel seu mal comportament. En el comunicat del Dakar es diu que el pilot va ser vist en el dia de descans a Riad amb una moto i una senyal de transit de la ciutat. Els comissaris van estimar que el seu comportament, agafar la senyal de transit, incompleix el codi de comportament mentre es disputa la prova. El mateix pilot no va negar l’acusació i es va decidir la seva desqualificació. El Lada de Marcel Quirós i Joan Cairó va tenir un accident abans de l’etapa de descans del dissabte, Joan cairó es va fer mal i va tornar a Catalunya i Marcel Quirós va continuar en cursa amb un altre copilot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)