Dakar

Quarta victòria de Carlos Sainz i Lucas Cruz, aquest cop amb Audi

El pilot madrileny i el copilot català han aconseguit els seus primers llocs en el Dakar amb quatre marques diferents

Carlos Sainz i Lucas Cruz han tornat a pujar al més alt del podi del Dakar i ho han aconseguit per quarta vegada. En aquesta ocasió ho han fet amb un Audi propulsat amb motors elèctrics i extensor d’autonomia, que ha aguantat tota la duresa de la prova. Ha estat la seva quarta victòria i ho han aconseguit amb quatre vehicles de marques diferents. El pilot de Madrid i el copilot de Ripollet van guanyar per primera vegada el Dakar l’any 2010 amb un Volkswagen, i van aconseguir la segona victòria al 2018 amb un Peugeot. La tercera va ser l’any 2020 amb un Mini, i ara han sumat el seu quart trofeu del Tuareg amb un Audi.

En aquesta victòria del 2024 Carlos Sainz, Lucas Cruz i el seu Audi no han aconseguit cap victòria d’etapa, però han estat segons en tres d’elles. Sempre han estat lluitant amb els millors i controlant als seus rivals, i quan els seus companys d’equip Mattias Ekström i Stéphane Peterhansel es van quedar sense possibilitats de victòria en la general, van estar al seu darrera i els van ajudar quan van tenir problemes.

En l’últim etapa de 175 km d’especial cronometrada amb sortida i arribada a Yanbu Carlos Sainz i Lucas Cruz han anat a finalitzar sense problemes –tenien gairebé una hora i mitja de marge–, i ho han aconseguit. El madrileny i el català han liderat la general del Dakar amb 48h15:18 i el segon ha estat el belga Guillaume de Mevius (Toyota) a 1h20:25. Sébastien Loeb (Prodrive), el gran rival de Carlos Sainz i Lucas Cruz fins l’onzena i penúltima etapa en que va tenir problemes mecànics, ha finalitzat en la tercera plaça del podi a 1h25:12. El francès ha buscat acabar amb un bon record i ha guanyat l’última etapa.

El brasiler Lucas Moraes i el copilot català Armand Monleón (Toyota) han finalitzat en la novena posició de la general a 3h02:12, mentre que Laia Sanz i l’italià Maurizio Gerini (Astara) han sigut els quinzens a 4h43:46. La de Corbera de Llobregat ha finalitzat els 14 Dakar que ha disputat, els tres darrers en cotxes, i ha aconseguit el seu millor resultat en les quatre rodes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)