Més motor

El Govern permet al Circuit negociar amb Fira de Barcelona la gestió de les instal·lacions

El Govern ha aprovat autoritzar a Circuits de Catalunya a negociar i concretar les condicions d’un contracte d’arrendament de negoci per a l’explotació i gestió de l’activitat del Circuit Barcelona-Catalunya amb el Consorci Fira Internacional de Barcelona. L’objectiu de la Generalitat és optimitzar l’explotació de les instal·lacions perquè deixi de ser un equipament exclusivament concebut al voltant de les grans competicions de motor, a través de nous models de negoci relacionats amb les fires i els congressos, l’oci saludable, els grans esdeveniments musicals i culturals, i la indústria de la mobilitat sostenible. El pas, però, també pot servir per dotar de més múscul el Circuit, que pretén negociar la continuïtat de la Fórmula 1 a Montmeló, després de l’entrada de Madrid amb el circuit d’Ifema.

La decisió s’emmarca en el Pla estratègic del Circuit de Barcelona-Catalunya, aprovat al mes d’octubre del 2022, que estableix la voluntat de millorar l’eficiència en la gestió, reforçar l’aposta per la digitalització, esdevenir una referència en matèria de sostenibilitat, intensificar l’arrelament territorial i diversificar l’activitat.

L’eventual contracte d’arrendament no afectarà la titularitat dels actius ni tampoc la titularitat dels contractes de Fórmula 1 i MotoGP, que seguiran sent propietat de Circuits de Catalunya.

L’acord permet equilibrar el balanç de l’empresa i capitalitzar les aportacions realitzades per l’administració de la Generalitat de Catalunya i l’empresa pública Avançsa durant els darrers anys, de manera que s’incrementarà la participació social de la Generalitat fins al 85%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)