Fórmula 1

Max Verstappen torna a la ‘pole’ en la qualificació del GP de Miami

El neerlandès supera una sessió estranya just per davant dels pilots de l’equip Ferrari, amb Leclerc segon i Sainz tercer

Max Verstappen aconsegueix la ‘pole’ en la qualificació del GP de Miami. El neerlandès ha superat als dos pilots de Ferrari, amb Leclerc segon i Sainz tercer. Per la seva banda, Sergio Pérez (Red Bull) feia quart, per davant dels McLaren de Norris i Piastri, i els Mercedes de Lewis Hamilton i George Russell. El Top-10 l’ha tancat Nico Hülkenberg (Haas) i Yuki Tsunoda (RB).

Tràfic i millora constant

S’iniciava la qualificació a les 10 de la nit i els pilots sortien a pista ràpidament. La primera referència la marcava els pilots de l’equip Ferrari, amb Sainz per davant de Leclerc i tots dos per davant dels seus rivals. Això seria fins a l’arribada de Verstappen.

No obstant això, en els últims minuts de la Q1, Sainz recuperaria la primera posició, però no seria per molt, ja que els Red Bull es posaria al capdavant, amb Verstappen per davant de Pérez. Mentrestant, per darrere, Ricciardo (RB) es quedaria fora, junt amb els Sauber, Sargeant (Williams) i Magnussen (Haas).

Sorpreses en la Q2

La segona ronda de la classificació iniciava amb un temps discret per part dels pilots de l’equip Red Bull, amb Verstappen fent un 1:27:9, mentre que Pérez feia un 1:28:2. Aquestes voltes eren superades pels pilots de l’equip Ferrari i l’equip McLaren.

Leclerc es posaria 1r, seguit de Piastri, Norris i Sainz, amb els Mercedes i els Aston fora del Top-10. Ja al segon intent, Alonso (Aston Martin) no millorava per a passar a la Q3, cosa que va fer els Mercedes, però que no va poder fer-ho Stroll (Aston Martin) ni els dos Alpine ni Albon (Williams).

Q3 estranya

En el primer intent de l’última ronda de la qualificació, Verstappen continuava demostrant el seu domini amb un 1:27:241. Això sí, els dos Ferrari s’han col·locat just darrere seu, amb Piastri 4t, seguit de Pérez, Norris i els Mercedes. Ja en la volta final, l’únic en millorar ha estat Norris, que escalava a la cinquena plaça. D’aquesta forma, Verstappen li valia el temps anterior per assegurar-se la posició prominent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció