Motociclisme

MOTOR / GRAN PREMI D'ALEMANYA DE MOTOCICLISME (125cc)

Perpetuat a les altures

Maverick surt malament, remunta i acaba fent un podi

Tot i això, regust amarg perquè el de Roses tenia el triomf a la mà

Maverick Viñales
«Hem sortit malament: aquesta ha estat la clau. Ens hem quedat molt enrere i allà hem perdut la possibilitat de vèncer. És una llàstima. En aquest circuit això no pot passar»
«Tercer a la cursa i al mundial són bons resultats, però la veritat és que avui volia més. Dedico el podi al Joan [Xufré]»

Mal inici i mal final per a Maverick Viñales a Sachsenring. Entre una cosa i l'altra, però, nou recital de pilotatge, mestratge en un circuit complicat com pocs, peculiar com cap.

El pilot de Roses havia projectat una cursa en què s'escapava després d'una bona sortida. Amb aquest propòsit, l'equip li havia muntat uns pneumàtics més tous que els de la resta d'aspirants. La teoria aquesta vegada els va contradir, i una mala sortida el va condemnar a viure en una feixuga i prolongada remuntada. Amb tot, el sumari de la primera part del campionat per al rosinc és irreprotxable: dues victòries, cinc podis i tercer al mundial. Amb 16 anys.

Tothom demana pas.

La pèssima arrencada va significar que en dues ocasions estigués a punt de tocar-se amb un altre pilot. Tot plegat, un onzè lloc en el primer pas per meta. El mal menor era que a Sachsenring escapar-se és gairebé impossible. Així, des del darrere però sempre rodant en grup, Mack va anar remuntant de mica en mica: setè després de tres voltes, cinquè després de marcar volta ràpida i primer a dotze voltes del final. El cel ennuvolat va afavorir-lo i, mentre analitzava les traçades dels rivals, les gomes no perdien tacte. Instal·lat en el primer lloc, Viñales dibuixava la seva traçada aliè al que passava al darrere. Va semblar que podia trencar el grup i de fet va fer-ho, a quatre voltes per a la conclusió. Però amb Faubel i Zarco enganxats. El podi estava perfilat. El pilot de Ricard Jové va entrar primer en la darrera volta, però una petita errada després del primer revolt va fer que Fuabel el passés. El pla es trencava, i Zarco ho va empitjorar. El francès i el valencià van calcar l'arribada, i va ser la millor volta ràpida en cursa de Faubel –onze anys més gran que Mack– el que li va donar el triomf. Per a Viñales les «engrunes», un tercer lloc que ja no el satisfà. Aquest és l'estat de la qüestió a la meitat del seu any de debut al mundial. Un goig.

CLASSIFICACIONS

Cursa
1r Hèctor Faubel (Aprilia)
39:57.979
2n Johann Zarco (Derbi)
a 0.000
3r Maverick Viñales (Aprilia)
a 0.272
4t Nico Terol (Aprilia)
a 1.723
5è Luis Salom (Aprilia)
a 2.786
6è Sergio Gadea (Aprilia)
a 6.786
Mundial
1r Nico Terol (Aprilia)
166
2n Johann Zarco (Derbi)
134
3r Maverick Viñales (Aprilia)
122
4t Jonas Folger (Aprilia)
110
5è Sandro Cortese (Aprilia)
106
6è Hèctor Faubel (Aprilia)
90
7è Efren Vázquez (Derbi)
90
27è Josep Rodríguez (Aprilia)
1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)