Motociclisme

MOTOR / GRAN PREMI D'ALEMANYA DE MOTOCICLISME MOTO 2

Mentalitat de campió

Marc Márquez torna a exhibir la classe que el distingeix i derrota Bradl a casa seva

Domina, juga, controla, remata i, quan queden vuit curses, té l'alemany a 47 punts

Marc Márquez
«Estic avançant, tinc més quilòmetres i confiança. L'equip ha fet un gran treball i això és la base. Guanyar a casa del líder està molt bé i anem de vacances més tranquils»
Stefan Bradl
«Tenia el pneumàtic gastat i al final el Marc ha estat molt més ràpid. El felicito»

Marc Márquez ja no els posa firmes perquè la graella fa temps que sap com les gasta el cerverí. Això no fa, però, que les seves victòries perdin brillantor pel fet de ser habituals –quarta de la temporada, tercera seguida–. Ni de bon tros.

Poques coses hi ha més vitamíniques que veure'l pilotar quan, com és el cas, domina la moto i aquesta passa a ser una extremitat més del cos. Avança per on no hi ha lloc, derrapa per anar més ràpid, contradient els cànons, i fa un tractament quirúrgic de les traçades dels rivals, sense perdre el ritme. Com ahir a Sachsenring, on va vèncer quan i com li va donar la gana Stefan Bradl, al davant dels aficionats alemanys. Els separen 47 punts amb vuit curses per celebrar-se, però el pilot teutó ja sap que, amb Márquez a aquest nivell, tots aquests punts no són res.

Ho va fer tot, ahir, el deixeble d'Emili Alzamora. Va sortir perfectament i va posar la graella en fila índia en els primers girs. Després, pacient, va deixar passar Bradl, a la meitat de la cursa, sense importar-li que això fes que el grup de tres que formaven ells dos i De Angelis passés a ser de cinc (Luthi i Hernández). Volia anar al darrera del líder del mundial, del metrònom del campionat –quatre primers, dos segons, un tercer i un cinquè–, per estudiar-lo en un traçat que és casa de Bradl. Vuit voltes va anar el pilot de Kalex al davant, uns vint-i-cinc quilòmetres suficients per a Marc. Aleshores el català el va superar sortint de l'onzè revolt, a la recta en baixada, per l'exterior i lliscant sobre el voral. No ho esperava Bradl. Ni ningú. Però és així, dissenyant trajectòries allà on la resta només hi veuen impediments que els campions fan camí. Mentalment, ja havia guanyat la cursa, Marc. Físicament ho va fer dues voltes més tard, amb un canvi de ritme que, com sap bé la graella, va posar firmes el personal.

Dia gris per a la resta dels catalans, amb caiguda lletja d'Aleix, tretzè lloc de Pol i abandonament de Rabat.

CLASSIFICACIONS

Cursa
1r Marc Márquez (Suter)
41:37.457
2n Stefan Bradl (Kalex)
a 0.896
3r Alex de Angelis (Motobi)
a 1.387
4t R. Krummenacher (Kalex)
a 3.413
5è Thomas Luthi (Suter)
a 4.185
6è Yonny Hernández (FTR)
a 7.691
7è Scott Redding (Suter)
a 10.606
8è Simone Corsi (FTR)
a 10.667
9è Jules Cluzel (Suter)
a 12.079
10è Michele Pirro (Moriwaki)
a 12.337
13è Pol Espargaró (FTR)
a 21.652
21è Jordi Torres (Suter)
a 34.300
22è Àxel Pons (Kalex)
a 34.949
28è R. Cardús (Moriwaki)
a 1:12.943
Abandonaments
Aleix Espargaró (Kalex)
a 24 voltes
Tito Rabat (FTR)
a 10 voltes
Mundial
1r Stefan Bradl (Kalex)
167
2n Marc Márquez (Suter)
120
3r Simone Corsi (FTR)
84
4t Alex De Angelis (Motobi)
82
5è Bradley Smith (Tech 3)
79
6è Thomas Luthi (Suter)
77
13è Aleix Espargaró (Kalex)
38
14è Tito Rabat (FTR)
37
22è Pol Espargaró (FTR)
16
30è Ricky Cardús (Moriwaki)
2
31è Àxel Pons (Kalex)
1

Aleix Espargaró en observació

Igual com la temporada passada quan era a Moto GP, Aleix Espargaró va abandonar Sachsenring amb ambulància, i ahir va passar la nit en observació en un hospital alemany. El pilot de Granollers es va accidentar quan rodava sisè, en una caiguda molt lletja –la moto li va marxar del darrere– en què Neukirchner el va arrossegar quan era per l'aire. Si bé les proves van descartar cap fractura, un fort dolor al maluc i alguns marejos van aconsellar el trasllat a l'hospital. Tant per ell com per la resta de pilots de Moto 2 i 125 cc el campionat no es reprèn fins al 14 d'agost a Brno, República Txeca. Per a Moto GP, aquest diumenge toca Laguna Seca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)