Ral·lis

Nani Roma, exclòs

El Dakar de Nani Roma es va acabar ahir a Salta, no pas al forat de la pista que se'l va empassar durant l'etapa de dimecres. Al català el van excloure ahir perquè, després d'haver reparat el seu Mini amb ajuda del camió d'assistència –havia perdut una roda i arrencat la suspensió– i per arribar a temps a la sortida, es va saltar diversos punts de pas. No passar per un no implica exclusió –sí penalització– però el reglament preveu la possibilitat d'excloure qui “no respecti l'itinerari oficial en funció del perfil de l'etapa i dels quilòmetres que faltin”. En el cas de Roma, li'n faltaven dos, i tampoc no va creuar el final de l'especial pel lloc previst.

De victòria en victòria

Nasser Al-Attiyah no perdona. Ahir, quarta victòria d'etapa, manant des del primer quilòmetre, ben protegides les espatlles per Orly Terranova, que sortia just rere seu. En canvi, Toyota va perdre un dels seus baluards, el debutant revelació Alrajhi (Toyota), capaç de guanyar fins i tot una etapa. que no va poder prendre la sortida per una avaria.

Dimecres, Xavi Foj va guanyar deu posicions en la general –va ser la primera etapa en la qual no es va haver d'aturar per res– i es va situar segon en la categoria T-3.1, això sí, a 2h13 del líder, el peruà Francisco León (Mitsubishi L200). Ahir, va acabar 54è a 37:49, és 52è de la general i manté aquest segon lloc. Ell i Llovera-Haro (Bugui) –40ns en la classificació general– són els únics catalans que continuen en cursa en cotxes. En camions, que no guanyés un Kamaz –vuit d'onze triomfs– és notícia. Hans Stacey, que ja s'havia imposat el primer dia, va encapçalar el doblet d'Iveco. Fa la sensació que l'equip rus ja ha fixat les posicions dels seus pilots al podi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)