Ral·lis

Challenge FocuXtreme

L'ofici de McRae

La copa amb un Ford Focus com el del campió escocès anima els ral·lis catalans

El repte ColinXtreme ofereix un curset a la seu de M-Sport

La FocuXtreme,oberta a tothom, ha sabut canalitzar les ganes de córrer d'un munt de pilots

El circuit de Xevi Pons a Sant Bartomeu del Grau –La Codina Motor– no és com els boscos de Kielder, i tal vegada Pere Rovira mai no arribarà a tenir un palmarès tan lluent com el de Colin McRae. Tanmateix, asseguts al costat del pilot de la Guàrdia d'Urgell, de 27 anys, dins d'un Ford Focus de segona mà i sota la persistent boira osonenca, no costa gaire imaginar que som a les cèlebres pistes a tocar d'Escòcia i qui condueix és l'enyorat campió del tartà, que el 1999 va estrenar el Focus WRC.

Vés a saber si Lluís Pérez (Vic, 1972) tenia aquesta imatge al cap quan el 2013 va crear la Challenge FocuXtreme dins del campionat català de ral·lis de terra –el 2016 s'hi afegirà l'asfalt–, però el símil l'afalaga. “És el que m'hauria agradat trobar a mi quan tenia 19 anys”, etziba per definir l'invent. És a dir, una copa monomarca “assequible”, pensada per a debutants però “oberta a tothom”. Els prop de trenta inscrits de cada competició fan veure que la FocuXtreme ha sabut canalitzar les ganes de córrer d'un munt de pilots. N'és un exemple el vigent campió, Dani Muntadas (Gurb, 1989). Copilot des dels 17 anys, hi va trobar el desllorigador econòmic per fer el salt al seient de l'esquerra. Ara correrà el Volant RACC, un campionat que el 2014 va guanyar com a copilot.

Però la FocuXtreme no només facilita la participació, sinó que també promou la formació. L'any passat Lluís Pérez va esprémer la seva faceta de monitor de l'escola Fast Parcmotor de Castellolí amb el repte ColinXtreme, que en cada prova puntua el saber fer dels pilots en una secció delicada d'un tram. Rovira en va ser el primer vencedor, i el seu premi ha estat un curset de tres dies amb un Ford Fiesta R2 a la seu de M-Sport a Anglaterra, gràcies a la mediació de Dmack, el proveïdor de rodes de la FocuXtreme. L'equip de Malcolm Wilson va crear el Focus WRC i va fer córrer Colin McRae el 1999. Allà ho saben tot d'aquest ofici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)