Ral·lis

Arrossegat pel fang

Ral·lis. Tänak perd la victòria a Polònia per una errada en el penúltim tram, sota la pluja. Mikkelsen torna a guanyar en l'últim sospir

La pluja en l'última etapa del Ral·li de Polònia va engegar el somni d'Ott Tänak a pastar fang. En unes condicions que els pilots van qualificar d'“horribles” –per la quantitat de fang als trams–, el pilot de Dmack va colpejar una roca en el penúltim tram i va perdre 40 segons de cop. Mikkelsen (VW) va heretar llavors el primer lloc i va aconseguir la segona victòria en el WRC. Val a dir que la primera –l'any passat, a Catalunya– també va arribar després d'una errada del líder, just al final. Tänak va sumar el seu tercer podi en el WRC, però “això no val res”, va etzibar en l'arribada. També hauria estat la primera d'un pilot estonià des que Markko Märtin va guanyar el Catalunya del 2004, i la primera d'un Ford Fiesta des del 2012, a Gal·les.

Per la seva banda, Paddon (Hyundai) es va refer dels accidents a Portugal i Sardenya amb el tercer lloc, per bé que el seu company Neuville va estar a punt de pispar-li la cartera en l'últim tram. Ogier (VW), sense possibilitat de victòria per haver d'obrir les pistes de terra els dos primers dies, va fer l'escratx en el power stage i va acabar sisè, rere l'altre VW Polo, de Latvala.

Ral·li de Polònia
1r Mikkelsen-Jaeger (VW)
2h37:34.4
2n Tänak-Mõlder (Ford)
a 26.2
3r Paddon-Kennard (Hyundai)
a 28.5
4t Neuville-Gilsoul (Hyundai)
a 29.3
5è Latvala-Anttila (VW)
a 33.8
6è Ogier-Ingrassia (VW)
a 40.3
7è Breen-Martin (Citroën)
a 2:01.4
8è Ostberg-Floene (Ford)
a 3:04.6
9è Camilli-Veillas (Ford)
a 5:23.1
Mundial de pilots
1r Sébastien Ogier (VW)
143
2n Andreas Mikkelsen (VW)
92
3r Hayden Paddon (Hyundai)
72
4t Jari-Matti Latvala (VW)
68
5è Dani Sordo (Hyundai)
68
Mundial de constructors
1r Volkswagen Motorsport
196
2n Hyundai Motorsport
135
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)