Ral·lis

Kris Meeke fa història a Finlàndia

Ral·lis. El pilot de Citroën és el primer britànic que guanya el cèlebre Mil Llacs, amb un domini incontestable de punta a punta

Kris Meeke (Citröen) va rubricar ahir la victòria en el ral·li de Finlàndia, una fita que no va assolir mai el seu mestre, Colin McRae (segon el 2000). És el primer pilot britànic –d'Irlanda del Nord– que s'imposa en el ral·li més selectiu del mundial, i un nou membre del selecte grapat de pilots no escandinaus capaços de doblegar els asos locals en el seu terreny. Meeke no fa tot el mundial i la seva posició de sortida endarrerida l'afavoria –com a Portugal, on també va guanyar–, en trobar les pistes de terra més netes. Tanmateix, va controlar la cursa com va voler, i no va deixar cap opció a Latvala (VW), que volia el tercer triomf seguit a casa.

De fet, el rival més feixuc de Meeke va ser Ott Tänak (Ford), que l'empaitava fins que va trencar la suspensió i va perdre un minut. Ahir, l'estonià va fer l'escratx en el primer tram del dia, però en el següent va estimbar el cotxe i va plegar. Això va donar aire a l'irlandès Craig Breen, que –visiblement emocionat– va assolir el primer podi en el mundial, superant els Hyundai de Neuville i Paddon. Ogier va acabar lluny dels punts després d'una virolla divendres, però segueix sent el líder clar del mundial.

Ral·li de Finlàndia
1r Meeke-Nagle (Citroën)
2h38:05.8
2n Latvala-Anttila (VW)
a 29.1
3r Breen-Martin (Citroën)
a 1:41.3
4t Neuville-Gilsoul (Hyundai)
a 1:45.9
5è Paddon-Kennard (Hyundai)
a 1:48.2
6è Ostberg-Floene (Ford)
a 2:04.6
7è Mikkelsen-Jaeger (VW)
a 2:22.4
24è Ogier-Ingrassia (VW)
a 19:50.6
Mundial de pilots
1r Sébastien Ogier (VW)
143
2n Andreas Mikkelsen (VW)
98
3r Jari-Matti Latvala (VW)
87
4t Hayden Paddon (Hyundai)
84
5è Thierry Neuville (Hyundai)
76
6è Mads Ostberg (Ford)
70
7è Dani Sordo (Hyundai)
68
Mundial de constructors
1r Volkswagen Motorsport
227
2n Hyundai Motorsport
168
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)