Olimpisme

Bach assegura que no hi ha raons per dubtar que els Jocs de Tòquio se celebraran

El president del COI ho ha afirmat en el discurs inaugural de la sessió telemàtica en que l’han de reelegir

El president de el Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, ha afirmat en el discurs inaugural de la 137è sessió del COI que s’està celebrant de forma telemàtica que: “no hi ha raons per dubtar que la cerimònia inaugural dels Jocs de Tòquio se celebrarà el proper 23 de juliol”, i ha destacat que la multitud de campionats del món disputats en les últimes setmanes: “han provat que l’esport pot organitzar-se amb seguretat fins i tot sota les actuals restriccions”. En aquesta sessió figura en l’ordre del dia la reelecció del dirigent alemany com a president del COI.

Una part important del discurs inaugural de Thomas Bach l’ha dedicat a enviar missatges d’afecte al poble japonès, que en la seva majoria, segons les enquestes, pensa que els Jocs de Tòquio s’haurien de cancel·lar o tornar a ajornar. “La nostra prioritat ha estat, és i serà la seguretat per a tots els grups participants en els Jocs, per descomptat també per als nostres amfitrions, els japonesos. El COI treballa colze a colze amb els nostres socis japonesos sense cap reserva. Tòquio segueix sent la ciutat millor prepara que hi ha hagut mai per organitzar els Jocs” ha afirmat Thomas Bach. El president del COI també ha recordat que les competicions que s’han disputat fins ara no s’han beneficat de les vacunes i ha dit un nombre considerable d’esportistes olímpics estan vacunats o ho estaran quan arribin els Jocs de Tòquio.

Thomas Bach ha fet referència a la recent elecció de Sheiko Hashimoto com a presidenta del comitè organitzador dels Jocs i ha dit que és: “una altra raó per confiar en l’èxit de la cita”. Hashimoto va succeir a Yoshiro Mori després de la polèmica generada pels seus comentaris sexistes, i el president del COI ha volgut destacar en el seu discurs les polítiques a favor de la igualtat de gènere impulsades ja per la nova dirigent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)