Olimpisme

Els Jocs de Tòquio no tindran espectadors de fora del Japó

S’ha decidit per garantir una competició segura per tots els atletes i el poble japonès

Els organitzadors dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020 han anunciat que no hi haurà la presencia d’espectadors de fora del Japó com a mesura per contenir la propagació de la pandèmia de la Covid-19. La decisió l’ha confirmat la ministra japonesa a càrrec dels Jocs, Tamayo Marukawa, al final d’una reunió amb els presidents de comitè organitzador de Tòquio 2020, Seiko Hashimoto, el Comitè Olímpic Internacional (COI), el Comitè Paralímpic Internacional (CPI) i la governadora de Tòquio, Yuriko Koike.

Fa unes setmanes es va avançar que la decisió que es prendria seria aquesta però oficialment només es va assegurar que seria difícil tenir públic estranger. Encara s’ha de decidir si es permetrà l’entrada per veure les competicions al públic local.

“En la reunió d’avui s’ha decidit abandonar l’opció de rebre a visitants de l’estranger”, ha declarat Tamayo Marukawa abans que la presidenta de Tòquio 2020, Seiko Hashimoto, comparegués en una roda de premsa. Els viatges internacionals al Japó segueixen restringits i “actualment la situació de la Covid-19 al Japó i en altres països segueix sent desafiador” ha explicat Seiko Hashimoto. També ha assenyalat que aquesta decisió, que el COI i el CPI accepten, contribuirà: “a garantir uns Jocs Olímpics segurs per a tots els atletes i altres participants, i també per al poble japonès”. La presidenta de Tòquio 2020 ha reconegut que els propers Jocs seran completament diferents als del passat, però ha assegurat que el sentiment i l’expectació seran els mateixos.

Tot i que els organitzadors han decidit descartar completament l’assistència d’espectadors de l’estranger, hi ha la possibilitat que certes persones involucrades en l’organització puguin arribar a entrar al país, ha afegit Seiko Hashimoto sense oferir més detalls. La responsable del Jocs ha assegurat que aquells que van comprar entrades rebran el seu reemborsament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)