Olimpisme

El concepte de quarantena adaptada, a 100 dies de l’inici dels Jocs de Tòquio

El COI diu que els esportistes seran controlats abans dels Jocs, a l’arribar al Japó i molt sovint durant els Jocs, i viuran en una bombolla entre la Vila i els llocs de competició

Els participants en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 no hauran de fer els 14 dies de quarantena obligatòria en arribar al Japó, com fan ara els japonesos i els residents que viatgen des de l’estranger, però sí a una “quarantena adaptada”. Aquest és un nou concepte que ha exposat el COI en una conferència de premsa per celebrar els 100 dies que falten per a la inauguració.

El director executiu del COI per als Jocs Olímpics, el suís Christophe Dubi ha afirmat: “Hem d’explicar molt bé com serà la quarantena adaptada per a tots els grups participants. Durant 14 dies podrem fer unes coses i unes altres no. No és una exempció a la quarantena general, és una subjecció a unes regles molt estrictes.” Abans de final de més es publicarà una nova versió dels manuals amb les regles que hauran de seguir els esportistes, els periodistes, els representants de les federacions.

El COI sempre havia negat que els participants en els Jocs haguessin de passar quarantena, però ara ha introduït el matís de la quarantena adaptada. L’australià John Coates, president de la Comissió de Coordinació del COI per Tòquio 2020, ha indicat: “Els esportistes no estaran exempts de la quarantena. Seran controlats abans dels Jocs, a l’arribar i molt sovint durant els Jocs i viuran en una bombolla entre la Vila i l’estadi.” John Coates també ha explicat que estan molt atents a la situació de la pandèmia al Japó, amb un augment de contagis en els últims dies que ha portat a adoptar noves mesures restrictives en diverses zones, entre elles Tòquio. “Tenim mesures per fer front als pitjors escenaris possibles. Confio en el govern de Japó i les mesures més estrictes és millor prendre-les ara que després” ha afirmat.

A cent dies de l’inauguració

Quan només faltes 100 dies per l’inauguració dels Jocs de Tòquio, a la capital japonesa s’ha celebrat un petit acte en el que s’han presentat dues estàtues dels anells i les mascotes olímpiques Miraitowa (Olímpics) i Someity (Paralímpics) que s’exposaran en punts icònics de Tòquio, per animar a la població local que des de fa mesos es mostra reticent a la celebració dels Jocs. Les autoritats de Tòquio també han anunciat un pla per decorar els carrers al voltant de la vila olímpica i les seus esportives amb unes 2.500 pancartes que s’instal·laran en els fanals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)