Olimpisme

El COI signa acord amb Pfizer i BioNTech perquè donin vacunes als esportistes olímpics de tot el món

El Comitè Olímpic Internacional ha signat un acord amb Pfizer i BioNTech perquè aquestes empreses donin dosis de la vacuna contra la Covid-19 als participants en els Jocs Olímpics i Paralímpic de Tòquio, dels comitès nacionals de tot el món. Aquest acord forma part dels plans de l’organisme olímpic “per garantir la seguretat dels Jocs de Tòquio 2020” ha indicat en un comunicat.

El comitès internacionals olímpic (COI) i paralímpic (IPC) estan treballant amb els comitès nacionals per animar i ajudar els seus esportistes, delegats i altres participants en els Jocs a vacunar-se en els seus països d’origen, d’acord amb les directrius nacionals d’immunització, abans d’anar al Japó. “Això no és només per contribuir a l’entorn segur dels Jocs, sinó també per respecte als residents del Japó” indica la nota del COI.

Els responsables de comitè olímpic han volgut deixar clar: “que les dosis addicionals que lliurin Pfizer i BioNTech no es trauran dels programes existents, sinó que se sumaran a les quotes existents i als lliuraments previstos a tot el món”.

El president del COI, Thomas Bach, ha dit que al posar-se la dosi els esportistes i altres participants en els Jocs: “poden enviar un poderós missatge que la vacunació no és només una qüestió de salut personal, sinó també de solidaritat i consideració del benestar dels altres en les seves comunitats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)