Olimpisme

Dos atletes donen positiu de la Covid-19 a la vila olímpica

L’organització dels Jocs de Tòquio 2020 manifesta que mai van dir que seria un espai lliure de Covid, sinó que seria un espai segur

Dos dels atletes que estan allotjats en la villa olímpica de Tòquio han donat positiu de la Covid-19 a cinc dies de la inauguració dels Jocs. L’organització ha informat que no són de nacionalitat japonesa i que han donat positiu dins el període de 14 dies després de la seva entrada al Japó.

Aquests positius estre els atletes que estan en el complex residencial situat en una de les illes artificials de la badia de Tòquio s’han fet públics el dia després de conèixer el primer positiu dins la vila d’un membre d’una delegació també estrangera. Els contagis d’aquests dos esportistes formen part dels deu nous positius notificats avui entre els participants dels Jocs, la resta dels afectats no es troben allotjats en el complex, entre ells un altre atleta.

Aquests dos esportistes i el primer positiu de la vila detectat dissabte, que no era atleta: “vénen del mateix país i participen en el mateix esport, venien junts en el mateix equip” ha explicat el portaveu de Tòquio 2020, Massa Takaya, durant una roda de premsa per exposar les mesures contra la calor i la Covid-19 que estan adoptant. La resta de l’equip està aïllat i respectant les instruccions de l’organització, que ja ha detectat els contactes estrets.

“Mai vam dir que seria un espai lliure de la covid, el que vam dir és que seria un espai segur” ha assenyala l’organització. També ha afirmat que s’estan adoptant les mesures adequades de detecció i aïllament de casos, per tranquil·litzar els residents que arribaran a les instal·lacions més endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)