Olimpisme

Els Jocs comuniquen el seu primer hospitalitzat per Covid-19

Hi ha 184 positius entre les persones relacionades amb els Paralímpics

Una persona relacionada en els Jocs Paralímpics de Tòquio ha estat hospitalitzada amb Covid19, segons fonts del comitè organitzador de la cita, que coincideix en el pitjor moment de la crisi sanitària al Japó des de l’esclat de la pandèmia. La persona ingressada és arribada de fora del Japó i no es tracta de cap esportista i no té símptomes greus, segons confirma el portaveu del comitè organitzador Masanori Takaya.

Dos atletes residents a la vila olímpica sí que s’han infectat en les darreres hores, en les què s’eleven a 15 els casos positius detectats entre les persones relacionades amb la cita. De moment ja són cinc els casos positius entre els esportistes des de dimarts, primer dia dels Jocs. N’hi ha 4.400 i els experts sanitaris adverteixen que el sistema de salut japonès es troba a prop del col·lapse. Els Jocs Paralímpics sumen 184 casos positius entre les persones que hi tenen alguna relació, des del 12 d’agost segons el mitjà Kyodo News reports.

El primer ministre japonès Yoshihide Suga i el COI asseguren que els Jocs que s’acabaven a l’inici d’aquest mes d’agost no van contribuir a l’expansió dels casos. Un punt de vista que les autoritats sanitàries locals posen en dubte. La decisió de Thomas Bach de tornar al Japó en avió per assistir a la cerimònia inaugural dels Jocs Paralímpics, per tornar a marxar aquest dimecres a la nit, aixeca controvèrsies. Un viatge llampec que el comitè organitzador que presideix Seiko Hashimoto defensa recordant que comptava amb el vist-i-plau del govern japonès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)