Olimpisme

Rússia diu que és injust que el COI no convidi als seus atletes als Jocs de París

El COI enviarà el 26 de juliol la invitació als comitès nacionals, però no a Rússia i Bielorússia

El Kremlin ha considerat d’injusta la decisió del Comitè Olímpic Internacional (COI) de no convidar atletes russos i bielorussos als Jocs de París del 2024, que es va anunciar ahir. “No la considerem justa. La nostra posició és ben coneguda. Estem categòricament en contra de la politització de l’esport”, ha afirmat el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, a la roda de premsa diària.

Segons el representant del Kremlin: “els atletes russos han de tenir dret a competir en competències internacionals”, i ha afegit “Continuarem treballant amb tots, inclòs el COI, per defensar els drets dels nostres esportistes”. El Comitè Olímpic Internacional va anunciar dijous que no inclourà Rússia i Bielorússia a la llista d’invitacions que enviarà el 26 de juliol a tots els comitès olímpics nacionals (CONs) del món perquè participin als Jocs de París. Encara que els esportistes dels dos països, que van ser sancionats després de la intervenció militar russa a Ucraïna el febrer del 2022, ja han tornat a la majoria de les competicions sota bandera neutral, el COI va matisar que prendrà “en el moment oportú” una decisió sobre la seva participació als Jocs.

El ministre d’Esports de Rússia, Oleg Matitsin, va denunciar dijous que la decisió del COI és un acte de discriminació que viola els principis de l’olimpisme. “Aquesta altra discriminació més, una violació dels principis de l’olimpisme”, va dir i va afegir que la decisió va ser presa sense tenir en compte les “competicions classificatòries”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)