Opinió

Un Godó de gran nivell tennístic

En el pla emotiu, el comiat del rapitenc d'Albert Montañés va ser merescut

El Godó d'enguany ha estat un gran Godó. La baixa de Kei Nis­hikori a dar­rera hora va tras­bal­sar les expec­ta­ti­ves, però va ser com­pen­sada per l'alta ines­pe­rada d'Andy Mur­ray, que feia cinc anys que no venia i que mai havia jugat a Bar­ce­lona lluint la con­dició de número 1. Això cal agrair-ho, a part dels con­tac­tes del direc­tor del tor­neig, Albert Costa, a la der­rota que li va infli­gir Albert Ramos en els vui­tens de Mon­te­carlo. Amb el camí de pre­pa­ració sobre terra batuda escurçat tot just en la seva pri­mera set­mana d'adap­tació a la superfície, l'escocès va dema­nar asil espor­tiu a la ciu­tat on va viure una part de la seva for­mació quan era un ado­les­cent i en el tor­neig en què, gràcies a la seva ins­cripció en l'acadèmia Sánchez Casal, va debu­tar en el cir­cuit pro­fes­si­o­nal. Sí, Mur­ray va jugar en el Godó del 2005 el seu pri­mer par­tit ATP.

En el pla emo­tiu, el comiat d'Albert Montañés va ser meres­cut. El RCT Bar­ce­lona 1989, que cuida al mil·límetre els detalls i que si l'ATP l'hi con­cedís el pri­vi­legi esta­ria ple­na­ment capa­ci­tat per orga­nit­zar un Mas­ters 1.000, va estar a l'altura amb un juga­dor que ha defen­sat molts anys els colors de l'enti­tat amb fide­li­tat. L'acte a la cen­tral va ser digne d'un juga­dor valuós i dis­cret que ha con­que­rit sis títols. L'enyo­ra­rem. El sor­teig va ser benèvol i li va donar l'opor­tu­ni­tat de per­dre con­tra un amic i també juga­dor del RCT Bar­ce­lona que va con­tri­buir amb elegància a la festa: Feli­ci­ano López. El toledà, que parla prou bé en català, també és un exem­ple. Ha jugat 17 vega­des el tor­neig, més que ningú, i ha superat la marca de Manel Oran­tes (16). Montañés també l'ha jugat 16 cops. En una zona de pre­do­mini de l'argila, Feli és atípic. Ha estat i és el juga­dor espa­nyol amb millor volea. Va encai­xar una der­rota molt digna con­tra Mur­ray, que con­tra Ramos a quarts va demos­trar que té mes vides que un gat però que va haver de clau­di­car davant del vigor, valen­tia i qua­li­tat de Thiem en la semi­fi­nal. L'efecte col·late­ral de la baixa de Nis­hikori és haver cen­trat exces­si­va­ment juga­dors de nivell més alt a la part de dalt del qua­dre i dei­xar més des­guar­nida la part baixa on estava ubi­cat l'asiàtic com a segon cap de sèrie. Amb un qua­dre més fort, Nadal, el gran atrac­tiu etern del tor­neig i ja deu cops increïble campió, segu­ra­ment hau­ria arri­bat igual­ment a la final, però l'espec­ta­cle hau­ria estat més lluït. Una llàstima, per exem­ple, que Roberto Bau­tista, un cas­te­llo­nenc que sense fer soroll s'ha plan­tat al top 20, es trobés Ramos en els vui­tens. En el capítol de sor­pre­ses no s'hi pot incloure el fina­lista austríac, Domi­nic Thiem, perquè ja venia amb el car­tell de top ten. Nadal, el juga­dor 10, però, el va mini­mit­zar en la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)