Editorial

L’EDITORIAL

Superdissabte del Barça i l’Espanyol

A hores d’ara ningú dubta que la temporada vinent hi haurà dos equips catalans a primera, sense descartar el Girona, tres. Si no es consuma demà a la Romareda, l’ascens de l’Espanyol serà divendres vinent contra el Cartagena, perquè l’únic requisit per al retorn dels blanc-i-blaus és sumar un punt... o que l’Almeria i el Leganés el deixin de sumar.

El caixa o faixa, però, serà al Camp Nou. Si el Barça-Atlético no acaba amb victòria dels de Koeman, a efectes pràctics el Barça es podrà anar acomiadant de la lliga perquè, a cinc punts dels colchoneros i el goal average perdut a tres partits per al final, dos dels quals l’Atlético els jugarà al Wanda, el que no dirien les matemàtiques ho argumentaria el principi de realitat.

Les taules al Camp Nou li servirien de ben poca cosa al Barça. Amb dos punts i el goal average novament perdut, entraria en joc el calendari de l’Atlético: contra la Real Sociedad i l’Osasuna al Wanda i al camp del Valladolid per tancar la lliga. No és fàcil pensar que hi pugui perdre tres punts. Ara mateix, el Barça és superior a un Atlético que en el tram final està traient petroli d’un jaciment gairebé buit. Però si no el sap guanyar demà, perdrà el control de la situació.

En aquesta combinatòria hi falta el Madrid. Els blancs, amb el dipòsit buit i la moral baixa per la impotència contra el Chelsea, desitgen com mai un triomf del Barça contra l’Atlético que els permetria dependre d’ells mateixos per ser líders, tot i que el seu calendari posterior és el més exigent. El problema per al Madrid és que al Sevilla –el seu rival diumenge– també li convé el triomf del Barça, que els motivaria a reenganxar-se a la lliga guanyant al camp del Madrid.

En resum, al Camp Nou es viurà un partit a tot o res. Amb Suárez i Griezmann. Amb Oblak i Ter Stegen. I amb Messi. Si el Barça el resol, avançarà l’Atlético. No serà líder si el Madrid també venç diumenge, però el missatge que enviarà serà inequívoc: amb totes les limitacions dels tres grans de LaLiga, el Barça és l’aspirant amb més futbol a les botes. Si a més hi afegeix la mentalitat adequada, refarà el crèdit que accidents tipus Granada li han anat minant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)