Editorial

L’EDITORIAL

Vacunes a la Roja per ‘interès general’

L’expressió ‘interès general’ o fins i tot ‘interès nacional’ no és la primera vegada que es relaciona amb el futbol. A finals del segle passat, el PP d’Aznar i Rajoy va promulgar una llei de retransmissions televisives que garantia futbol en obert en nom d’aquest suposat interès general. Ara, l’interès general dels espanyols és que la seva selecció de futbol jugui l’Eurocopa amb els jugadors que toca i minimitzi el risc que la Roja faci el ridícul. Per tant, ja que Sergio Busquets ha contret la Covid-19, comprovem que no hi hagi cap més positiu i els vacunem tots, malgrat que per edat només a Luis Enrique i a la majoria del seu cos tècnic li tocaria.

En primer lloc, la decisió de vacunar arriba tard i malament. Arriba tard, perquè ni tan sols administrant la monodosi de Janssen s’aconseguirà una immunitat abans de l’inici de l’Eurocopa, aquest divendres. Aquesta vacuna certifica un 66% d’immunitat passades dues setmanes de la injecció. Uns percentatges i terminis similars a les que s’obtenen amb les primeres dosis de Pfizer, Moderna i AstraZeneca. L’únic punt positiu de vacunar els jugadors ara és que combat la sospita que tots els jugadors de LaLiga ja n’estiguin, de vacunats, per obra i gràcia d’una gestió patronal.

Però la decisió de vacunar també arriba malament, perquè, per variar, aprofundeix en la bretxa social. Novament són els privilegiats els que, per una raó o altra –turisme a països on s’administra a tothom, amics de monarquies del Golf Pèrsic i ara, l’Eurocopa– es colen en la cua. Encara hi ha una part notable de la franja de població entre 60 i 69 anys que està esperant la segona dosi, per no esmentar el tuf de represàlia política que ha tingut tota la gestió dels efectes secundaris de la vacuna d’AstraZeneca. Perquè, anant al fons de la qüestió, quin és el sentit de començar la vacunació per dalt de la piràmide d’edat i pels col·lectius de risc? Evidentment, que són aquests grups els que, si emmalalteixen, fan clínica severa, acaben a l’hospital, a l’UCI, intubats o hi deixen la vida en percentatges remarcables. Per al 99,99% dels esportistes joves i sans, la Covid-19 és una malaltia asimptomàtica o lleu. Aleshores, per què necessiten saltar-se la cua?

Això sí, si la pilota entra i la selecció espanyola fa camí en l’Eurocopa, a tot se li trobarà sentit, ningú bramarà per la vacunació anticipada i Luis Enrique serà un heroi tot no haver convocat Sergio Ramos –traslladat al futbol, és com no convidar el rei a una recepció oficial– ni cap jugador del Madrid quan, en canvi, ha cridat Aymeric Laporte, nascut al País Basc del nord i, per tant, francès fins fa quatre dies i objectiu declarat de la caverna mediàtica futbolística espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)