Editorial

L’EDITORIAL

Les carbasses d’Abde a la Roja

Es diu Abdessamad Ezzalzouli però se’l coneix per Abde. Va néixer fa 20 anys a Beni Mellal, als peus de l’Atles i és un dels talents que ha permès descobrir la crisi del Barça. Tant és així que a les portes d’una copa d’Àfrica que de moment s’està salvant de l’òmicron, el Marroc li ha ofert plaça en la seva selecció i Abde, fent cas al que li diu Xavi –“tu, quan tinguis la pilota, encara el rival”– ha encarat el dilema i no ha dubtat a dir que sí posant el seu país d’origen a davant d’hipotètiques opcions de futur amb la selecció espanyola. La Roja, que va temptar Munir i en aquella oportunitat va tenir èxit, s’ha endut carbasses i, ben mirat, tampoc està malament que al peix gros se li escapi el peix petit de tant en tant. En el cas de l’ara sevillista, és nascut a Madrid i no al Marroc.

Abde s’ha criat futbolísticament a Elx i ha jugat l’etapa juvenil amb l’Hèrcules. És a Catalunya des de fa tan sols mig any, parla un espanyol magnífic però ni un borrall de català. No s’ha format a l’escola catalana ni és un adoctrinat fill de la immersió. I malgrat tot, encara el problema i el resol d’una manera poc ortodoxa als ulls dels que mai admetran que hi ha vida més enllà d’Espanya.

A curt termini, l’absència d’Abde serà un contratemps més per a Xavi, que continua tenint un grapat de baixes i per al primer partit del 2022 no podrà disposar ni de Ferran Torres ni de Dani Alves. La raó és que es juga diumenge 2 de gener i, si bé la finestra de contractació de l’hivern s’obre dissabte vinent, la inscripció no es pot fer efectiva fins dilluns 3. Tot molt professional, molt propi de l’Espanya de tota la vida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)