Atletisme

Jaime Guerra surt del túnel amb un vol d’or

Atletisme. El saltador del Cornellà Atlètic aterra a 8,17 m a la Nucia, on Berta Segura també brilla en els 400 m amb un nou rècord català (51.68)

Després d’un curs marcat per les lesions i una intervenció pel mig, l’atleta de Sant Boi de Llobregat Jaime Guerra va recuperar la seva millor versió per revalidar la corona de salt de llargada en el campionat d’Espanya a la Nucia i aterrar més lluny que mai, amb un vol de 8,17 m, molt per sobre de la mínima olímpica (8,05 m). El saltador del Cornellà Atlètic va treure or de la competència amb l’alacantí Eusebio Cáceres per signar un concurs de gran nivell. Com la variació del vent, tots dos es van anar alternant al capdavant de la prova i el català es va emportar el premi gros en la sisena i última temptativa, mentre que el d’Onil va quedar segon amb 8,07 m, que també és millor marca de l’any. Guerra afegeix 3 centímetres a la seva marca personal (8,14 m) i s’apropa una mica més al llegendari rècord català de Toni Corgos (8,23 m), vigent des de 1980.

L’altra gran protagonista de la jornada per a la delegació catalana va ser la velocista lleidatana de 21 anys Berta Segura, que es va assegurar la presència en el relleu llarg dels Jocs després d’assolir el títol de 400 m amb un espectacular registre de 51.68, rebaixant en 24 centèsimes el seu rècord català (51.92). Segura va dosificar les seves forces millor que ningú i en la recta final va superar per tres dècimes de marge la segona classificada.

Tres plates i un bronze

La barcelonina Sara Gallego (Nike Running) comença a veure la llum després d’una etapa fosca amb diversos problemes físics. Encara lluny del seu millor estat de forma, ahir va signar el seu registre de l’any (56.63), que li va servir per assolir el subcampionat de 400 m tanques, només al darrere de la madrilenya Daniela Fra (55.92). En els 400 m tanques masculins, també hi va haver protagonisme català. Javier Lorente i Joan Moreno, tots dos de l’Hospitalet Atletisme, van signar la millor cursa de la seva carrera esportiva per obtenir la tercera i la quarta posició amb dos grans registres de 50.17 i 50.85, respectivament.

En l’heptatló, la gironina Ivet Rovira (l’Hospitalet Atletisme) es va imposar en els 800 m de la combinada (2:17.12) per escalar fins al segon lloc final, emportar-se la medalla de plata i signar el seu millor registre de la temporada, amb 5228 punts. Els altres resultats parcials de l’heptatleta de l’Hospitalet Atletisme van ser: 14.72 en 100 m tanques, 1,59 m en alçada, 10,65 en pes, 25.18 en 200 m, 5,77 m en llargada i 33,32 m en javelina. També va pujar al podi la manresana Mònica Clemente, segona en perxa amb 4,30 m. Fa una setmana va volar fins a 4,40 m a Madrid, però ahir no va poder superar els 4,35 m amb què es va decidir el títol en favor de Malen Ruiz de Azua.

Jornada final

Amb més o menys esforç, Esther Guerrero i Adel Mechaal, dos dels grans referents de l’atletisme català, van complir el tràmit en les eliminatòries i aquest vespre estaran en disposició d’engrossir el seu palmarès en 1.500 m. En les sèries de 800 m, el gironí Elvin Josué Canales va estrenar la seva condició de seleccionable amb un triomf en la seva sèrie i aquest migdia no renunciarà a res en la millor final del campionat. La jornada de cloenda es presenta amb molts fronts oberts, amb Jaël Bestué i Pol Retamal perseguint les mínimes de competitivitat olímpica en 200 m, o Xènia Benach i Ona Bonet buscant l’or en 100 m tanques i alçada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)