Editorial

L’EDITORIAL

Aubameyang... i fins a la fi del món

Quan tot el que entra al calaix ha de sortir per pagar deutes –i ahir va tornar a quedar clar que la fotografia del Barça és aquesta– la conseqüència immediata és que s’incrementen les decisions de risc. Traslladat als fitxatges, com que els cars i fiables queden fora de l’abast, els que són econòmicament viables tenen un component d’aposta, de confiança que tot surti bé, i aquí apareix Pierre-Emerick Aubameyang.

El davanter de Gabon estava instal·lat en l’elit més absoluta fa nomes cinc anys, quan va ser el màxim golejador de la Bundesliga (31 dianes amb el Borussia Dortmund), un honor que va repetir en la Premier dues temporades més tard (22 gols amb l’Arsenal), per a continuació caure en un sot del qual aspira a sortir en el Barça.

El millor dels fitxatges-aposta és els interessos del club que fitxa i del jugador fitxat –que sovint parteixen de bases diferents– concorren amb tota facilitat. El Barça necessita gol i incorpora un golejador, que a més té altres atributs, basats sobretot en una velocitat excepcional. Aubameyang necessita rehabilitar-se en tots els aspectes, el futbolístic i golejador – fa dos anys un estudi el va situar com el davanter de la Premier amb pitjor relació ocasions/gols marcats– i també en termes de professionalitat després del seu enfrontament amb Arteta i posterior caiguda en desgràcia. Sobre el paper, oli en un llum.

Aubameyang, Adama, Ferran Torres i Dani Alves. Quatre noms que si el Barça fos un club sanejat econòmicament i dominant esportivament difícilment s’hauria plantejat incorporar i que ara es veuen vestits de blaugrana amb la projecció personal que reporten aquests colors. I des de la perspectiva del barcelonisme, són els reforços que hi ha –amb Ansu val més no tenir cap pressa– i amb ells Xavi ha de gestionar la fase decisiva de la temporada per revertir una caiguda que, si bé ja ha tocat fons fa setmanes, encara ofereix els símptomes de recuperació de gota en gota i sense prou continuïtat. Més que uns resultats brillants, aquest curs ha de ser útil per posar bases sòlides per al futur. I Aubameyang té una oportunitat d’or per esdevenir un puntal. La qualitat i l’experiència són seves. Si les explota i aplica, hi afegirà el compromís que a l’Arsenal no han vist.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)