Editorial

L’EDITORIAL

El Bernabéu, temple blaugrana

Els experts en màrqueting admeten que Laporta va acabar guanyant les eleccions per la famosa pancarta gegant davant del Bernabéu: “ganes de tornar-vos a veure.” No hi ha res que uneixi més a l’afició blaugrana que l’enemic comú, liderat fa anys pel totpoderós Florentino Pérez. Hi ha un altre nexe d’unió que lliga el barcelonisme des que Johan Cruyff els va mostrar que era tan important el què com el com. No és una idea que va sorgir per art de màgia a Barcelona. L’Ajax i la taronja mecànica dels 70 ja apostaven per l’estil que Guardiola va modernitzar definitivament i que ara Xavi, contra algunes teories sobre la fi del joc posicional, s’ha entossudit en aplicar, just quan Messi ha desaparegut de l’equació.

Laporta va arriscar-se amb la solució Xavi –que no tenia un suport unànime– i l’entrenador també ha pres un munt de decisions aventurades, com ara la de donar el timó de l’equip a Pedri, un noi de 19 anys que va arribar la temporada anterior per jugar al Barça B! De l’exhibició descomunal de l’equip al Bernabéu ja s’ha dit gairebé tot i recorda altres grans nits del Barça de Ronaldinho i Messi, però amb jugadors que fa uns mesos ningú hauria col·locat en el Barça, començant per Alves i Ferran Torres i acabant per Aubameyang, un tros de davanter centre.

El 0-4 arriba amb el club encara lluitant contra la ruïna econòmica dels últims anys, quan Florentino ja té a la butxaca Mbappé i amb el Barça sense poder renovar (de moment) Araújo, Gavi i Dembélé, un altre dels asos a la màniga de Xavi. Laporta no té els diners ni de Florentino ni dels grans clubs de la Premier però ara, finalment, té un projecte esportiu que il·lusiona no només a l’afició sinó també als jugadors que negocien la renovació i als que han rebut ofertes del club, començant per Haaland, que devia quedar impressionat, com tothom, de l’exhibició de l’equip.

Aquest Bernabéu, on Florentino està construint un nou estadi que en el futur porti el seu nom, pot haver estat paradoxalment l’escenari de l’inici d’una nova era en la lliga espanyola. El Barça té ara el model, els jugadors i l’entrenador necessaris per recuperar el temps perdut, però les dificultats en el camí encara seran enormes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)