Editorial

L’EDITORIAL

El Camp Nou ple, ara toca el Johan a cada partit

El Camp Nou va viure dimecres una altra jornada històrica. Aquest cop, però, el protagonista en va ser l’equip femení. Un equip que jugarà les semifinals de la Champions per quarta temporada consecutiva i per cinquena en els sis últims anys. I ho farà després d’una tarda al Camp Nou que ja ha passat a la història del futbol mundial. El rècord d’assistència a un partit de futbol femení amb 91.553 espectadors ha fet la volta al món, que, com tanta i tanta gent encara es frega els ulls per estar segurs que el que es a viure a l’estadi blaugrana va ser real. Ho va ser. I és la gran recompensa a un equip de futbol immens, que des que va rebre un 4-1 contra el pluricampió Olympique de Lió en la final del 2019 no ha parat de créixer. I ara les campiones de la Champions són elles, Alèxia, Aitana, Graham, Martens, Patri i companyia. Només amb un equip com aquest es podia assumir el repte d’afrontar una jornada com la de dimecres i que tot sortís rodó. Un partit amb bon futbol, amb una certa dosi d’emoció i amb golejada final del Barça sobre el Real Madrid.

Les graderies es van omplir de molt gent no habitual al Camp Nou. Moltes i moltes noies i nenes, i també nois i nens, que estaven allà per donar suport a les seves jugadores i també per reivindicar-se, per cridar ben alt i a tot el món que l’esport en general, i el futbol en el cas que ens ocupa, és per a tothom, sense distinció de gènere. La festa del Camp Nou no ha de ser el punt final de res, sinó l’inici d’una nova era, com no s’han cansat de repetir les jugadores. Queda molt per fer, però s’ha d’aprofitar la inèrcia actual. Dissabte el Barça té partit de lliga al Johan Cruyff, que s’hauria d’omplir. En cada partit s’hauria d’omplir. Durant molt de temps, les mateixes jugadores deien que abans d’anar a jugar al Camp Nou havien d’omplir el Miniestadi primer i ara el Johan Cruyff. Ja han omplert el Camp Nou. I ara què? La massa d’aficionats del Barça és tan gran que no hauria de ser gens problemàtic que l’equip tingués sempre el suport massiu dels culers. Les semifinals de la Champions tornaran al Camp Nou, però abans cal l’equip també noti el suport massiu dels aficionats al seu camp habitual. Amb 6.000 espectadors, el Johan Cruyff ja és ple.

I als que no els ha agradat ni el rècord ni que el convidat de pedra de la festa fos el Real Madrid, doncs que intentin mirar més enllà dels seus colors i dels seus prejudicis i ho vegin com el que realment va ser. Un espectacle esportiu, una reivindicació i una gran festa que enorgulleix a molta i molta gent arreu del món, més enllà de qui siguin o no culers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)