Editorial

L’EDITORIAL

Tenen por de l’evolució del futbol femení?

El Barça femení ho ha tornat a fer. Corregit i augmentat. Més i millor. Els 91.553 espectadors i el 5-2 contra el Real Madrid en la tornada dels quarts de final de la Champions del 30 de març van quedar divendres superats pels 91.648 espectadors i el 5-1 sobre el Wolfsburg en l’anada del les semifinals. Aquesta vegada, a més, amb una immensa exhibició, especialment en la primera part, en què l’equip de Jonatan Giráldez va desplegar un gran futbol. I novament, amb una gran connexió amb els aficionats, que van poder tornar a viure una jornada històrica al Camp Nou.

El Barça ha guanyat els 40 partits oficials que ha jugat per ara en aquesta temporada. Ja ha guanyat la lliga i la supercopa d’Espanya, està classificat per la final a quatre de la copa i té un peu i mig a la final de la Champions. I malgrat tot, encara hi ha qui es mira l’equip, el que fa i tot el que l’envolta amb recel o simplement amb menyspreu. Que si ja podran amb el pressupost que tenen, que si la lliga Iberdrola no té nivell, que si un equip de juvenils les guanyaria ... Tot un seguit de comentaris que mai hem sentit o llegit en altres esports d’equip amb una tradició molt més llarga com el bàsquet, l’handbol o el waterpolo, on les comparacions de nivell entre equips masculins i femenins no es fan. Per què es fan amb el futbol femení? Perquè es menysprea l’assistència als partits del Camp Nou en base a què les entrades són barates i no es posa l’èmfasi en el vergonyós preu de les entrades en el futbol masculí.

Potser és que no els preocupa l’evolució del bàsquet, el waterpolo o l’handbol femení i si la del futbol, un terreny que consideren que hauria de ser territori masculí i prou? Potser consideren que en el futbol les dones poden arribar a un nivell de professionalisme que no han aconseguit en altres esports i que això no pot ser. El masclisme existent en la majoria dels esports està més que clar que en el futbol arriba a nivells insuportables. També en alguns grans mitjans que ara passen de puntetes amb els èxits europeus del Barça femení -que sigui precisament el Barça també hi ajuda en molts casos- i que quan la majoria d’aquestes jugadores juguin l’estiu vinent l’Eurocopa amb la selecció espanyola les ompliran d’elogis. I seran les mateixes futbolistes a qui ara menyspreen. No trigarem gaire a comprovar fins on pot arribar la hipocresia d’alguns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)