Editorial

L’EDITORIAL

La pressió als abonats del Barça

De tots els capítols tristos que ha viscut el Barça durant la temporada 2021/22, el de la nit de l’Eintracht al Camp Nou és a dalt de tot de la llista de despropòsits. Una vergonya, amb l’eliminació com a mal menor d’un partit que va tacar greument la imatge del club i del Camp Nou, amb les graderies plenes d’aficionats alemanys i amb l’única sort que no es van generar els incidents que hauria pogut provocar un descontrol inadmissible en tots els sentits. Laporta va dir de seguida que sentia vergonya i que el club prendria mesures. No tota la responsabilitat d’aquell vespre de dijous Sant era dels abonats –el mateix club havia demanat als que no pensaven anar a l’estadi que alliberessin el seient–, però tocava analitzar què passa amb els abonaments. Embolcallat en la voluntat de fer créixer la presència d’aficionats culers a l’estadi, però tenint present la vergonyosa imatge contra l’Eintracht, el Barça ha fet el pas. Pressió per als abonats, precisament la temporada anterior al trasllat temporal al Lluís Companys.

El més cridaner de la sèrie de mesures presentades és que el Barça penalitzarà els abonats que no vagin al Camp Nou, fins a l’extrem de perdre el seient la temporada següent si no han assistit a cap partit. Una hipòtesi que podria semblar inversemblant, però el fet és que el club té detectat que hi ha entre 2.500 i 3.000 abonats que no van mai al camp ni cedeixen ni alliberen el seu seient.

Hi ha càstigs, però també avantatges per als que fallin entre poc i gens. S’acaben les excedències, però torna el seient lliure. I és molt necessària i adient, si es fa com toca, una altra de les mesures anunciades per la vicepresidenta Elena Fort, la d’impulsar un nou cens de socis i sòcies per regularitzar la massa social. En un dels clubs amb més socis del món i amb llista d’espera per adquirir un abonament, veure l’estadi amb assistències tan pobres no té cap sentit. S’haurà de veure si les mesures anunciades per la directiva fan corregir la tendència, però alguna cosa s’havia de fer. És clar que també hi ajudaria una mica de llum al camp. I per accelerar els moviments a la plantilla, l’activació de les palanques és urgent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)