Editorial

L’EDITORIAL

La reivindicació del Barça de Xavi

Recordaven a Carlo Ancelotti que el Madrid va sortir del clàssic de la primera volta amb tres punts més que el Barça i que ara en té dotze de desavantatge. Quinze punts recuperats en disset jornades. El clàssic va acabar amb èxtasi al Camp Nou, per un guió que ho va tenir tot. Del suspens per l’1-2 de Marco Asensio anul·lat pel VAR –i Ancelotti dubtant de l’encert del fora de joc– a l’esclat per l’aparició de Kessié per culminar una remuntada de campionat. La pinya dels blaugrana amb tot l’estadi (95745 espectadors) dempeus és la imatge de l’èxit i simbolitza com de lligada està la lliga.

Els tres clàssics del 2023 han acabat amb victòria blaugrana. Supercopa, copa –pròxim repte, arribar a la final– i lliga. Encara sense Pedri, a qui s’esperava per aportar llum, el Barça va fer un pas endavant després de partits que deixaven dubtes per la falta de control i de joc, però inapel·lables en resultats. Són 22 victòries, dos empats i dues derrotes. Són 49 gols a favor i 9 en contra. Són 10 victòries en les 11 jornades del 2023, amb l’accident d’Almeria. La lliga és blaugrana.

El cop d’autoritat en la lliga, objectiu prioritari que es va convertir en necessari després de l’eliminació prematura a Europa, reforça de manera contundent el Barça en un moment clau. Per fer recuperar la il·lusió, l’únic remei era al camp, condició natural en qualsevol equip i context però encara més evident arran de les limitacions econòmiques del club, la imminent marxa a l’estadi Olímpic i, per adobar-ho, el cas Negreira i la taca reputacional que ha generat. Ancelotti expressava dubtes i Xavi reivindicava la feina del seu equip i de futbolistes com Sergi Roberto i Kessié, els protagonistes inesperats del clàssic. L’èxit s’ha de rematar, però el projecte de Xavi s’enforteix i el Barça està d’enhorabona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)