Opinió

Incomprensible

Què va passar perquè el Nàstic de Tarragona no pugés a segona? Com deuen saber, en el partit de tornada en la disputa amb el Màlaga per l’ascens, el Nàstic havia aconseguit marcar dos cops amb un futbolista menys a causa de l’expulsió incomprensible de Nacho González: veus la jugada i no et creus que l’arbitre, Eder Mallo, li mostrés una targeta groga que, a més, comportava la vermella. L’equip tarragoní va fer un gol al minut 70 i amb aquest resultat va arribar-se als 90: el que no acabo d’entendre és que hagi de disputar-se una pròrroga per fer prevaldre que en el cas d’empat (el Màlaga va guanyar al seu camp per 2-1) puja l’equip més ben classificat a la Lliga. Tenint tant en contra, tot anava a favor del Nàstic perquè, a la primera part de la pròrroga, fins va marcar un presumpte golejador, Gorka Santamaria, que no ho havia fet durant tota la temporada.

Tot, però, es va capgirar. El Màlaga va marcar. L’àrbitre, també força incomprensiblement, va aturar el partit i fins se’n va anar als vestidors perquè una part de l’afició del Nàstic jugava amb les pilotes. Quin error si creia que guanyava temps. Aquest es va allargar i el Màlaga va empatar a l’últim minut i va guanyar. El Nàstic, com ha denunciat la seva directiva, va perdre per culpa d’Eder Mallo? L’arbitre ho va fer molt malament, però hi ha casos com aquest en què pots creure que intervé la fatalitat. Com en una tragèdia. Allò que costa d’entendre és que es visqui una derrota futbolística com un fet tràgic. I que el cor dels camps de futbol expressi tant de plany, però també tanta ira.