Opinió

Les targetes

L’UCI, en el seu afany de protecció de la salut dels ciclistes, introdueix mesures a partir de la temporada que ve, algunes de les quals es posen a prova aquest estiu. Una és limitar l’ús de l’auricular dels corredors, amb els quals reben les instruccions dels seus directors, com en la Volta a Burgos en una etapa sense que cap en portés i en l’altra només dos per equip. L’altra són les targetes grogues, com en la Vuelta. Dues en una mateixa cursa, desqualificat i set dies de sanció. Tres en un mes, suspensió de dues setmanes. Sis en un any, un mes sense competir. Les ensenyaran els comissaris per accions que posin en perill la seguretat. I les poden rebre ciclistes o qualsevol persona que intervingui en la cursa, com els motoristes i els assistents dels equips.

“La indumentària no reglamentària i no homologada” és el motiu pel qual UAE va ser sancionat amb més de 4.000 euros i 15 punts UCI per a cada corredor –menys Jay Vine, el més mal parat de la múltiple caiguda a l’abril al País Basc, absent pel part de la seva dona– a la presentació amb un mallot que servia d’homenatge al Giro i el Tour de Tadej Pogacar. 500 francs suïssos per cap, a més del director, en el mateix acte en què Robert Gesink (Visma) sortia amb un logotip al seu mallot en què recordava que aquesta serà la seva última gran, després de 18 temporades de professional. Zero. Dylan van Baarle, de l’equip neerlandès, va ser el primer a abandonar la Vuelta, diumenge en la primera etapa en línia per una caiguda provocada per un bidó. També va caure Mathias Vacek (Lidl), segon en la CRI inicial i per culpa del públic en el segon port que hi havia, de quarta. Res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)