Opinió

OPINIÓ

Tots som patinatge català

Després de superar amb un èxit sense precedents el primer tràmit de la moció de censura, d’aquí a poc s’haurà de celebrar l’assemblea de la federació que, en sessió plenària, haurà de votar si prospera la moció contra Benjamí Pons, president de la Federació Catalana de Patinatge (FCP). Si és aquest el cas i els clubs catalans opten per donar confiança a la moció, tindrem una oportunitat històrica per capgirar la discriminació que han patit la majoria de disciplines del patinatge en els òrgans de direcció de la federació.

Com a dona vull una federació més igualitària, inclusiva i participativa, capaç de sumar totes les disciplines en un projecte comú, integrador que tracti a tothom igual. Cal més representació i participació de les dones en la junta directiva de la federació, i que cada disciplina estigui representada com correspon per la proporció de clubs i llicències.

Els clubs i els comitès tècnics de la federació corren el risc de perdre la seva autonomia i la capacitat de decidir, com està passant amb l’artístic català. Hem de preservar i defensar el voluntariat que vol arraconar el president de la federació, com ha quedat demostrat amb la contractació de personal assalariat sotmès a les seves directrius.

Estem davant d’un president autoritari que ha estat incapaç de gestionar una crisi que ell mateix va iniciar amb la destitució del cap del comitè d’artístic a finals de juliol.

Davant la versió tergiversada que es difon des de l’actual junta directiva, cal aclarir que els clubs que demanen un canvi no ho fan per desplaçar cap disciplina esportiva. Volem que l’hoquei sobre patins tingui un comitè ampli, participatiu i coral, no unipersonal que pren decisions d’esquena als clubs com passa ara; volem que l’hoquei en línia sigui escoltat i potenciat, i no discriminat; volem que el patinatge de velocitat recuperi la veu i la capacitat de decidir dins la junta directiva; volem que totes les disciplines urbanes (Skateboarding, Roller Freestyle, alpí en línia, Inline Freestyle; Rollerderby; Scootter...) tinguin més pes en els òrgans de govern.

Prou de dividir i fracturar les disciplines i els estaments del patinatge. No tot s’hi val per aferrar-se a la cadira.

Està en joc un model de federació: presidencialista o participativa en la presa de decisions. Ens toca decidir què volem. Votar a favor de la moció vol dir que d’aquí a tres mesos es convocaran eleccions per fer el canvi que necessita la federació.

Cal donar més veu a tots els clubs que integren la federació, perquè tots som patinatge català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)