Opinió

OPINIÓ

Carta de Benjamí Pons

Estem en un moment molt important per a la Federació Catalana de Patinatge. S’ha presentat una moció de censura contra la presidència i la seva junta directiva, al nostre entendre, sense els arguments, plantejaments, propostes, ni projectes que ho justifiquin, i tot a conseqüència d’una remodelació de càrrecs que va comportar el cessament del responsable de patinatge artístic.

Aquesta destitució ve motivada per l’intent de promoure una moció de censura contra el president de la federació sense que el fet d’ostentar responsabilitats i ser membre de la junta directiva de la federació fos impediment per al seu promotor, fet que demostra una total deslleialtat als companys de junta i també a la mateixa institució.

La fiscalització de certes actuacions, que són impròpies de qualsevol dirigent esportiu, per part de la junta directiva, ha estat i serà un dels principis que mouen la nostra gestió al capdavant de la Federació Catalana de Patinatge.

No hi ha cap motiu per fer una moció de censura, ni esportivament, ni econòmicament, ni socialment. La junta actual està cent per cent compromesa i interessada a fer créixer el patinatge artístic i que ho faci sense pressions, favoritismes ni tractes de favor per a ningú, amb una estructura mixta professional/voluntaris, com demana el volum actual d’activitats de la federació. El voluntariat continuarà igual, treballant conjuntament amb l’estructura de la federació, també en les territorials, tot acompanyant i compartint coneixement i esforç amb els nostres professionals, com passa en totes les federacions d’una grandària similar a la nostra, cosa que ens permetrà assegurar el nostre projecte conjunt de futur.

Des que soc president no s’ha discriminat mai cap disciplina de les que formen la FCP i em consta que tampoc ha passat amb anterioritat, com ho demostra que mai s’havia dit per part dels membres de la junta directiva que han dimitit de la federació, i que presenten la moció, que existís aquesta situació.

Totes han crescut amb més o menys mesura i justament una de les disciplines en què més s’ha invertit ha estat el patinatge artístic. Totes les actuacions, decisions i projectes que s’han realitzat en l’artístic s’han fet, sempre, amb les aprovacions unànimes de la junta directiva i amb la participació expressa de tots els seus membres.

La prioritat de la federació durant tot aquest procés ha estat assegurar la competició en totes les disciplines. En concret i en la disciplina d’artístic, hem comptat amb l’ajut i col·laboració de voluntaris que, juntament amb l’estructura de la federació, han estat capaços que tota la competició aprovada a l’assemblea per part dels clubs, hagi pogut fer-se efectiva i així no perjudicar clubs i patinadors/es. Ells són els autèntics artífexs que han possibilitat que les competicions siguin avui una realitat.

Malgrat els pals a les rodes, malgrat haver de fer el rànquing de patinadors/es de manera manual, malgrat l’escassíssima col·laboració dels anteriors responsables, malgrat el bloqueig d’accés al codi font, a les contrasenyes i a la informació necessària per a l’ús del programa RollarCat i la negativa de fer un traspàs de tasques, que ara per ara encara no s’ha produït, malgrat tot això, hem aconseguit continuar amb les obligacions d’artístic. I ho hem fet pensant en tots els que estimeu l’artístic i sobretot pensant en tots els/les esportistes que tenen l’oportunitat i volen competir els caps de setmana. Ja confirmo que la competició d’artístic continuarà, tots els esdeveniments es faran i els més emblemàtics, com el Catalunya Stars, també.

Finalment, la llista presentada per substituir l’actual junta, en el cas de prosperar la moció de censura, està integrada únicament per persones vinculades a una sola disciplina. Aquest fet només demostra la precipitació de tot plegat, que només correspon a la defensa d’interessos personals i res té a veure amb el benefici de l’artístic i de l’entitat. Si hi ha projectes diferents de veritat, cal treballar per a la transversalitat de les propostes fora de la polarització actual, i això necessita temps. Qualsevol solució precipitada només desestabilitza, provoca trencaments, paralitza i no ajuda gens a la competició ni tampoc als i les esportistes.

Per això, estic disposat a parlar i a tenir un debat cara a cara entre la candidata a presidenta que encapçala la moció i jo mateix, públic i retransmès pel canal de la Federació Catalana de Patinatge i en directe per a tothom, per aclarir els dubtes que puguin tenir tots els clubs que han de votar.

Quedo a disposició de tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)