Opinió

DIES IRAE

Veritats de la dura vida

Que al Dakar les condicions són dures, ja se suposa. No cal que ens ho subratllin. El que interessa és com els pilots les superen

El Dakar és com és

DISSABTE 16.

S'acaba el Dakar 2016. La sensació que em queda és que moltes de les informacions que he retingut se centren en les dificultats i la duresa de la prova més que en la pura competició. Potser és cosa meva. Però recordo la insistència en el fang de les primeres etapes i que allò eren unes condicions impossibles, gairebé inhumanes. També recordo entrevistes a pilots centrades en la calor extrema i que feia no sé quantes hores que no menjaven un plat a taula i que s'havien de “conformar” amb barretes energètiques. I tot amanit periodísticament amb un to de “oh, pobres nois!”. A veure, el Dakar, es disputi a Àfrica o a Sud-amèrica, no és un raid extrem? Doncs les condicions són inherentment dures. I que no se'm malinterpreti: em mereixen molt respecte els participants i que siguin capaços de competir en aquestes condicions. Però, a l'hora d'informar, agrairia que no se'ns insistís tant en les condicions en què els pilots competeixen –sigui fang, barretes energètiques, calor, pedres o sorra–, perquè ja es pressuposen, sinó en com les superen, que és del que es tracta en una competició d'aquesta mena.

El ‘delicte' de Villar

DIMARTS 19.

El Consell Superior d'Esports ha trobat l'escletxa per on pot aconseguir la inhabilitació d'Ángel María Villar com a president de la Federació Espanyola de Futbol: un possible tracte de favor al Recreativo de Huelva i el Marino de Tenerife. En la guerra entre Cardenal i Villar, es tractaria d'apartar el president de la federació de la cursa electoral i, per tant, de posar fi al seu mandat després de 28 anys en el càrrec. No em negaran que el cas recorda com Elliot Ness va aconseguir que condemnessin Al Capone: no pels seus múltiples crims, sinó per un delicte fiscal. Si hi ha alguna diferència, en tot cas, és que el govern del PP no seria un exemple d'integritat com se suposa que era Elliot Ness.

El preu de Bale

DIJOUS 21.

101 milions. Més car que Cristiano. El preu que deia el Tottenham. Traduït: Florentino va mentir. I, per tant, no s'hauria de descartar que també ho hagi fet a la hisenda espanyola. Caldrà que sigui un soci del Real Madrid qui ho vulgui saber perquè s'investigui aquest contracte?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)