Opinió

Imponderables

Però
existeix un imponderable que es diu pilota i que, moltes vegades, no entén de números

De les primeres coses que Chen Yansheng deu haver après des que ha aterrat al món del futbol és que, en aquest cas en concret, les coses no funcionen com a tot arreu. En qualsevol empresa, dos i dos serien quatre i, de tants caps, en tindríem tants barrets. Però en l'univers futbolístic això no va ben bé així. Pots quadrar el pressupost a final de temporada, pots eixugar el deute, pots millorar els ingressos i pots fer, en conjunt, una gestió econòmica modèlica, però existeix un imponderable que es diu pilota i que, moltes vegades, no entén de números.

Sí que és cert, però, que si des dels despatxos les coses es fan bé, a la llarga els resultats arriben. I, per tant, si el club gaudeix d'una economia sanejada, no té l'obligació de vendre jugadors per pagar deute i, a més, disposa de diners per reforçar la plantilla tard o d'hora això es tradueix en èxit esportiu.

Però la situació ara mateix a l'Espanyol no és aquesta. Amb l'arribada del nou propietari sembla que es volen col·locar els fonaments per construir un altre model de club que aspiri a fites més ambicioses, però, a la vegada, l'equip es troba en plena competició, i en aquest sentit poc marge de maniobra pot tenir el magnat xinès.

Amb el mercat d'hivern oblidat, Chen Yansheng pot fitxar com a molt un director esportiu que des de la seva àrea ajudi a implantar els fonaments dels quals parlàvem, pot fitxar un nou tècnic si els pròxims resultats i les circumstàncies ho requereixen, i poca cosa més. L'Espanyol té la plantilla que té, i amb aquests jugadors que hi ha ara haurà de salvar la categoria com sigui per intentar després construir aquest nou projecte. El més curiós de tot és que, des d'ara i fins que s'acabi la lliga, de poc li serviran al club blanc-i-blau els diners del nou amo i les promeses de conduir l'Espanyol cap a cotes més altes.

Per tant, en aquests moments només els val fer pinya a tots plegats per ajudar a treure l'equip d'aquesta delicada situació, i a partir de l'estiu fer definitivament creu i ratlla al malson d'aquestes darreres temporades. I en aquest sentit, els cinc pròxims partits del campionat es preveuen determinants per tal que aquesta història pugui arribar a un bon final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.