Seleccions

Jamaica serà el rival de la selecció al Camp d’Esports

A Lleida. Catalunya tornarà a jugar en dates FIFA –el 30 de març– contra un rival que és el número 48 en el rànquing oficial de seleccions estatals

Catalunya tornarà a competir en un partit amistós el dilluns 30 de març al Camp d’Esports de Lleida, contra Jamaica. Així ho va confirmar ahir la Federació Catalana de Futbol, que ha desplaçat el partit al Segrià per primera vegada en la història de la selecció. L’enfrontament encara no té horari oficial perquè depèn de Televisió de Catalunya, que serà l’operadora que l’emetrà.

Jamaica, doncs, serà el rival de la selecció dirigida per Gerard López, un equip que ara mateix ocupa la posició 48 en el rànquing FIFA. Catalunya no s’enfrontava amb una selecció amb un rànquing tan baix des que va jugar contra Tunísia el 2011. Des d’aleshores, Nigèria (37), Tunísia (26) i Veneçuela (25) han estat els rivals de la selecció, sense comptar el País Basc, que no és inclòs en el rànquing. Els reggae boyz van disputar recentment la copa Amèrica en les edicions del 2017 i del 2015 i van obtenir la classificació en sengles temporades gràcies a un subcampionat en la copa d’Or de la Concacaf.

A Lleida

La selecció catalana visitarà per primera vegada en la seva història la capital del Segrià. En l’objectiu de la Federació Catalana de Futbol d’apropar els millors futbolistes del país a les demarcacions on històricament ha tingut molta presència, aquest cop ha escollit Lleida, després de l’èxit que ha suposat Montilivi en els dos darrers precedents. En la seva història, Catalunya ha jugat en dotze municipis diferents del país, tot i que en l’etapa moderna (després del 1997) només havia sortit de Barcelona per jugar a Terrassa, Cornellà i Girona.

Què vol dir jugar en dates FIFA?

La federació catalana ha aconseguit l’autorització de la federació espanyola per disputar el partit el 30 de març. És a dir, que el xoc es jugarà en una data que el calendari futbolístic té reservada per als partits de seleccions. Fins la temporada passada, Catalunya havia jugat en dates al marge del calendari futbolístic (per Nadal). Això, però, s’ha tornat una arma de doble tall: a priori, els futbolistes tenen més disponibilitat perquè no es destorba el seu descans i els equips no disputen cap partit oficial, però, d’altra banda, els millors jugadors són convocats amb Espanya. La selecció de Luis Enrique juga el 29 de març contra Holanda en un amistós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)