Seleccions

Catalunya empata contra Eslovènia en el seu retorn a la competició internacional d'escacs

L’equip juga a Terme Catez un duel d’exhibició previ al campionat d’Europa per equips que comença demà

La selecció d’escacs ha tornat a competir en un matx oficial després de tres anys aturada. En l’últim precedent, l’any 2018, els catalans van caure clarament davant la potent selecció argentina, que recentment havia fet un gran paper a l’Olimpíada de Batumi, a Geòrgia. Ahir, en un matx disputat a Terme Catez, a Eslovènia, la selecció ha aconseguit empatar el matx (25-25) davant la selecció eslovena, d’una força molt similar.

L’enfrontament s’ha emmarcat com a duel d’exhibició en el marc del campionat d’Europa d’escacs de seleccions, que comença demà. Tot plegat ho ha organitzat la Delegació del Govern de la Generalitat als Balcans. També hi ha hagut una exhibició de partides simultànies del Gran Mestre Marc Narciso a jugadors locals, entre els quals hi havia l’eurodiputat socialdemòcrata eslovè Milan Brglez.

El duel

Els cinc jugadors de la selecció catalana es van enfrontar amb blanques i negres als representants de l’equip local. Es van jugar, per tant, un total de 50 partides, amb el resultat de 25-25. Els catalans van arribar al darrer matx amb un punt d’avantatge, però els locals han guanyat en l’últim sospir per 3-2, fet que ha provocat que finalment la balança s’equilibrés.

El primer tauler català era el Gran Mestre Internacional Marc Narciso, del Club d’Escacs Ateneu Colon, del barri del Poblenou de Barcelona. Narciso té el títol més alt que pot assolir un jugador d’escacs, quan es va convertir en Gran Mestre l’any 2003. Al llarg de la seva trajectòria, ha estat tres cops campió de Catalunya. El segon tauler era el Mestre Internacional Pere Garriga, del Club d’Escacs Mollet, quatre vegades campió de Catalunya en categories aleví, infantil, cadet i juvenil. La Mestra Internacional i Gran Mestra Femenina, Ana Matnadze, també del Mollet, era la tercera jugadora de la selecció, campiona femenina de Catalunya l’any 2006 i campiona femenina d’Espanya l’any 2016. El Mestre FIDE Guerau Masagué, lleidatà, actualment jugador del Club d’Escacs Barcelona, era el quart tauler. Masagué és l’actual subcampió d’Espanya juvenil. Per últim, el cinquè tauler era César Alcalá, també del Barcelona, bicampió de Catalunya cadet en els darrers dos anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)