Seleccions

Miquel Masoliver

El jugador que va dir el que pensava

SENSE LLIBERTAT El 2006 va renunciar a jugar amb la selecció espanyola, i la federació i el CSD el van amenaçar amb la inhabilitació A CONTRACOR Pacte salomònic: va rectificar i el van desconvocar

Fins fa ben poques setmanes, l'encara jugador (CP Taradell) era regidor de Roda de Ter per IPR


El dret de llibertat individual que va exercir Miquel Masoliver va provocar un gran enrenou mediàtic i polític. Com sempre que el fons de la qüestió és la identitat catalana, els espanyols van posar en marxa mecanismes de defensa per penalitzar tal rebel·lió. Anem a pams. Carles Feriche, el seleccionador estatal absolut d'hoquei sobre patins, el va convocar per jugar l'europeu de Monza del 2006 amb Espanya. L'osonenc, que havia format part de l'equip estatal en altres ocasions, hi va renunciar perquè considerava que la seva etapa en la selecció espanyola s'havia acabat –“ho havia guanyat tot, i era el moment de guanyar amb Catalunya”–. Si Masoliver hagués sabut que estaria en la llista de convocats, probablement hauria instat Feriche a no citar-lo i els seus ideals haurien quedat preservats per la confidencialitat. Masoliver va fer pública la seva renúncia i el castell de focs va esclatar. L'amenaça d'una inhabilitació d'entre 2 i 5 anys –salvatjada legal–, però, el va obligar a fer marxa enrere a contracor, és clar. Llavors la federació el va desconvocar, una resolució salomònica.

La marxa enrere de Masoliver va contrastar amb la d'altres jugadors que havien pactat prèviament amb el seleccionador Carles Feriche la seva exclusió de la convocatòria per a l'europeu de Monza, sigui per fer vacances o per altres condicionants. En els seus casos no es va crear cap polèmica perquè no hi havia el rerefons de la qüestió nacional. Potser només volien més vacances. Quan apareix Catalunya a darrere sempre salten les alarmes. “Va ser una setmana molt dura”, rememorava mesos després el jugador, que desgrana la part final de la seva carrera en el Taradell després d'haver format part de clubs de primer nivell en l'àmbit internacional.

Masoliver ha participat en la política catalana com a regidor de Roda de Ter, formant part del partit Independents per al Progrés de Roda (IPR). Va plegar al cap de poc al·legant un canvi d'horari laboral. El regal que li van lliurar els seus companys va ser una polsera amb l'estelada gravada.

“Ostres, com és que hi sóc?”

“El mòbil no parava de sonar, em trucaven de tots els mitjans de comunicació, però va arribar un moment que el vaig parar, ja no l'agafava mai. La meva sorpresa va venir sobretot per la importància que hi van donar i el seguiment que se'n va fer des dels mitjans. Es va barrejar amb política, i crec que vaig ser un cap de turc de tot plegat”, explicava Miquel Masoliver en una entrevista concedida a aquesta rotatiu ara fa sis anys, quan la polèmica havia reposat uns mesos. El jugador va rebre la notícia del seu retorn inesperat a l'equip estatal amb una gran sorpresa: “Vaig veure el meu nom en la convocatòria que sortia als diaris. I vaig pensar: Ostres, com és que hi sóc? Jo no vull pas anar-hi...' I va començar tot.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)