La clàssica, diumenge
Curses de muntanya. Desena edició de l'Olla de Núria, la prova de referència al país amb el recorregut a la inversa per commemorar l'efemèride i la novetat de l'Olla Vertical, demà
Zegama és Zegama. I, a Catalunya, l'Olla de Núria és la prova de referència de les curses de muntanya. Una cita ineludible amb només vint quilòmetres i un desnivell acumulat superior a 1.700 metres, en un recorregut circular amb sortida i arribada al santuari de Núria que ressegueix la carena dels cims que envolten la vall, propers als 3.000 metres d'altitud i amb una nombrosa presència de públic al llarg del camí per viure l'espectacle des de la primera fila que converteixen l'Olla en la clàssica del país.
Puigmal, Finestrelles, Noufonts i Noucreus era l'ordre dels cims que havien de superar els participants, però l'efemèride de la desena edició és el motiu pel qual s'ha invertit el recorregut d'una prova els dorsals de la qual, com en la del País Basc, s'esgoten en menys d'una hora. Són 700 i bona part del recorregut –tres quartes parts– transcorre per sobre dels 2.500 metres.
L'Olla s'ha convertit també i gairebé des de les seves primeres edicions amb Kilian Jornet lluint l'estelada a la línia de meta, en una prova d'alt caràcter reivindicatiu. Semblant al dels partits de la selecció catalana de futbol. Marc Pinsach buscarà el seu cinquè triomf seguit. En noies, Marta Garcia Farrés es va convertir el 2015 en la primera que guanyava tres cops.
A més de les versions júnior i infantil, també
diumenge, demà es du a terme la primera edició de l'Olla Vertical. Sis quilòmetres i 1.600 metres de desnivell positiu des de la central de Daió –prop de Queralbs– fins al cim del Torreneules.
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024